back

Мітинг-реквієм до 71-ї річниці Клубівської трагедії

14 березня 2014

14 березня 2014 року в селі Клубівка відбувся мітинг-реквієм з нагоди 71-ї річниці Клубівської трагедії, під час якої це село в 1943 році було спалено фашистськими окупантами.

Як згадують свідки, того недільного дня в Клубівку в’їхав каральний загін, попереду якого була біла броньована машина та 12 вантажних машин з карателями. Того страшного дня в Клубівці загинуло 508 мирних жителів, з них більшість жінок, 215 дітей до 14 років, а трьом немовлятам минула одна доба від народження.

Голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко, виступаючи перед присутніми, відзначив, що багато часу минуло від тих страшних подій, але й досі у наших серцях болем віддаються постріли, тріск полум’я і крики сотень безвинних жертв –дорослих і дітей, що такого масового та жорстокого знищення мирного населення не знала історія нашого району в часи Великої Вітчизняної війни.

На мітингу-реквієму виступили: помічник народного депутата України Владислава Атрошенка Борис Малашенко, депутат обласної ради Іван Чаус, голова районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич, клубівський сільський голова Світлана Губар.

Своїми спогадами про ті жахливі події поділилась і місцева жителька Євгенія Гапоненко.

В даному заході взяли участь - голова районної ради Віктор Бугай, заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда, кореспондент районної газети «Життя Полісся», учні Новояриловицької ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасники заходу вшанували пам’ять невинно загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника, біля якого проходив мітинг.


Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації