back

Урочистості з нагоди 200-річчя Т.Г.Шевченка

07 березня 2014

7 березня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко разом з головою районної ради Віктором Бугаєм та заступником голови райдержадміністрації Андрієм Булдою взяли участь в урочистостях з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка, які відбулися в читальному залі Ріпкинської районної бібліотеки для дорослих.

На початку заходу голова райдержадміністрації Володимир Герасенко виступив з вітальним словом, в якому, зокрема, зазначив: «Сьогодні ми низько вклоняємось великому поету-пророку та славетному генію українського народу і вкотре переконуємося, що шевченківське слово однаково потрібне, як на початку 19-го століття, так і на початку 21-го. Адже його творчість виникла з глибини народної історії і спроектована в майбутнє.

Тарас Григорович писав:"...Добре жить тому, чия душа і дума добро навчилася любить!". Хотілося б, щоб ми завжди прагнули творити добро і на теренах нашого району завжди панували злагода та порозуміння. Адже ми працюємо задля спільної мети – добробуту нашої громади та держави в цілому".

Голова райдержадміністрації привітав всіх з визначним ювілеєм і побажав їм бути гідними нащадками Великого Кобзаря, такими ж палкими патріотами, як Тарас Григорович Шевченко.

Про життєвий та творчий шлях поета і художника для присутніх в залі старшокласників та вчительки української мови Алли Приходько з Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2, працівників відділу культури та туризму райдержадміністрації, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїди Пінчук, представників громадськості розповіли бібліотекар Алевтина Жагловська та завідуючий Ріпкинським районним народним історико-краєзнавчим музеєм Анатолій Жагловський. В ході їхніх виступів звучали поетичні твори та пісні на слова Т.Г.Шевченка.

В святково прикрашеному залі були розміщені тематичні виставки літератури, портрети Великого Кобзаря в старовинних рушниках народних майстрів Ріпкинщини.

На завершення заходу заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда звернувся до старшокласників із закликом ґрунтовно вивчати творчість великого поета.