back

В Чернігівському педагогічному університеті вшановано Великого Кобзаря

07 березня 2014

6 березня у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка відбулися урочистості з нагоди 200-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. У них взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації, депутат обласної ради Анатолій Заліський, ректор Чернігівського національного технологічного університету, депутат обласної ради Сергій Шкарлет, ректор Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка Микола Носко, викладачі, студенти.

Звертаючись до учасників заходу, Микола Звєрєв, зазначив, що йому особливо приємно вітати присутніх з Кобзаревим святом. Оскільки він є випускником педагогічного інституту, і у залі знаходиться багато тих, кого він особисто знає і поважає.

- Шевченко – це не просто епоха, він багатогранна особистість - поет, письменник, художник, українець і філософ, який мріяв про ту Україну, яку ми ще не збудували. Сьогодні історія дає нам шанс збудувати саме таку Україну, про яку він мріяв. Нехай же Шевченкове мудре слово об’єднає усіх українців незалежно від наших поглядів і переконань в ім’я кращого майбутнього, - наголосив голова обласної ради.

Продовжилися урочистості святковим концертом, в якому взяли участь представники Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацької творчості – вокальний дует вихованок Центру у складі Ірини Ткаченко і Катерини Пінчук та їхній педагог Ольга Тищенко.

Цього ж дня у рамках заходів приурочених 200-річчю від дня народження Кобзаря в педагогічному університеті відбулося відкриття художньої виставки «Тарасові горизонти», в основі якої художньо-декоративні роботи, виконані викладачами та студентами університету, а також біля вузу 1455 чоловік одночасно продекламували вірш Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий».