back

Нарада з питань організації роботи із зверненнями громадян

19 лютого 2014

18 лютого 2014 року голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко за участі свого заступника, начальника управління агропромислового розвитку Ірини Труби, керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Павленко, керівників та спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ провів нараду з питань організації роботи із зверненнями громадян, в тому числі, які надійшли у рамках проекту «Діалог з країною».

В ході наради було зазначено, що протягом минулого року на урядову «гарячу» лінію надійшло 67 звернень жителів району, на «гарячу» лінію голови обласної державної адміністрації – 10, до районної державної адміністрації надійшло 157 письмових звернень, з них з органів виконавчої влади вищого рівня – 96, безпосередньо від заявників – 61. В цих зверненнях було порушено 185 питань, які стосувалися соціально-економічного розвитку району та життєдіяльності громад.

Всі звернення були вчасно розглянуті, вжито дієві заходи та дані відповіді з наслідками розгляду, які були відправлені заявникам у передбачувані законодавством терміни.

У рамках всеукраїнського проекту «Діалог з країною» до райдержадміністрації в 2013 році надійшло два звернення, які були уважно вивчені, заявнику надано аргументовані роз’яснення.

Про те як організована робота щодо розгляду звернень громадян в управліннях та відділах райдержадміністрації проінформували заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Ірина Труба, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих установ: управління соціального захисту населення Ігор Гоголь, управління Пенсійного фонду України в районі Олександра Чубак, фінансового управління Ірина Мельниченко, відділу освіти Леонід Багмут, відділу житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Віктор Кравець, відділу культури і туризму Іван Атрощенко, служби у справах дітей Валентина Савенко, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Петро Транківський.

Керівник апарату райдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на нараді щодо необхідності неухильного виконання Закону України «Про звернення громадян».

Підводячи підсумки наради голова райдержадміністрації наголосив на тому, що робота із зверненнями громадян повинна бути на постійному контролі органів влади, на всі звернення заявники мають вчасно отримувати обґрунтовані відповіді, що відповідає поставленим завданням Президента України у роботі зі зверненнями громадян.