back

Заходи в районі до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

13 лютого 2014

Як заначив Президент України Віктор Янукович: «В Україні високо цінують мужність, бойові та трудові здобутки учасників бойових дій на території інших держав». Ріпкинщина вшановує воїнів, які чесно виконали свій інтернаціональний військовий обов"язок, і пам"ятає тих, хто загинув на чужій землі.

12 лютого в рамках відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулися заходи, в ході яких керівник районного відділення УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Зогий, районний військовий комісар Юрій Бойко, головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Антоніна Мохнач, представник районної ветеранської організації, колишній районний військовий комісар Іван Божко та завідуючий відділом редакції районної газети «Життя Полісся» Сергій Колбаса поклали квіти до могил воїнів-афганців Анатолія Леоненка та Анатолія Жовтка, взяли участь в годині пам’яті загиблого воїна-афганця Володимира Дерев’янка, яка відбулася в Петрушівській ЗОШ І-ІІІ ст.

Учасниками заходів також стали ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, петрушівський сільський голова Володимир Пінчук та мохначівський сільський голова Валентина Леоненко.

Наступного дня, 13 лютого, голова районного відділення УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Зогий, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїда Пінчук, головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Антоніна Мохнач, директор районного Центру дитячої та юнацької творчості Світлана Ткаченко, представник районної ветеранської організації, колишній районний військовий комісар Іван Божко та завідуючий відділом редакції районної газети «Життя Полісся» Сергій Колбаса відвідали матір загиблого воїна-афганця Віталія Савенка Віру Костянтинівну, яка проживає в Ріпках.

Разом з головою громадської ради при райдержадміністрації Людмилою Давиденко, задеріївським сільським головою Олексієм Ходашем та новояриловицьким сільським головою Володимиром Ткаченком вони поклали гірлянди до могил воїнів-інтернаціоналістів Віталія Савенка в с.Задеріївка та Миколи Волохіна в с.Нова Папірня, взяли участь у заходах, які відбулися в Задеріївській ЗОШ І-ІІ ст.. та Новояриловицькій ЗОШ І-ІІІ ст.