back

Робоча зустріч з питання покращання матеріально-технічного стану закладів первинної ланки медицини в районі

07 лютого 2014

На переконання Глави держави Віктора Януковича якісне поліпшення сфери охорони здоров’я не лише безпосередньо впливатиме на поліпшення умов та якості життя широких верств населення, а і водночас сприятиме зменшенню витрат громадян на отримання неякісних послуг з охорони здоров’я, втрат суспільства від погіршення якості людського капіталу. Одним з чинників впливу на стан справ в первинній ланці медицини є стан матеріально-технічної бази її закладів.

Про це йшла мова на робочій зустрічі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди з головним лікарем КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ріпкинського району Чернігівської області» Вірою Семендяй, яка відбулася 7 лютого. Вони обговорили шляхи вирішення багатьох проблем цього закладу. В процесі реформування медичної галузі району була збережена мережа ФАП, що відповідало інтересам жителів району. Проте, за словами Віри Семендяй, не всі ФАП мають медичне обладнання згідно табелю оснащення. Потребує оновлення парк транспорту Центру, закріплений за амбулаторіями.

В результаті обговорення узгоджено пропозиції стосовно покращення матеріально-технічного стану структурних підрозділів Центру.