back

За мир і спокій у державі

03 лютого 2014

Ірина Вольська-Баскевич, голова районної ветеранської організації

Україні - мир! Всім українцям - достойне життя! Не для того ветерани Великої Вітчизняної війни, наші батьки і діди, проливали свою кров, гинули, віддавали життя, а виживши, вистоявши, важко працювали, відбудовуючи народне господарство, щоб зараз, у мирний час, в країні були протистояння і насильство, що можуть призвести до розвалу держави. Не можна допустити, щоб наші діти стояли по обидві сторони барикад. Вони разом повинні працювати на майбутнє України. Тож ветерани війни і праці справедливо запитують: в ім’я чого знову в Україні проходить руйнація, гинуть люди, ллється кров, кого захищаємо?

Ми звертаємось до Президента України, депутатів Верховної Ради! Від ваших мудрих і виважених рішень залежить доля багатьох українців, доля людей на майданах, самої України! Ви слуги народу! Так послужіть на благо народу України!

Людмила Давиденко, голова громадської ради при райдержадміністрації

Сьогодні кожен з нас переймається подіями, що відбуваються в самому серці нашої держави – на Майдані Незалежності в Києві й на вулиці Грушевського. Те, що могло б стати яскравою сторінкою нашої новітньої історії, на жаль, стало її чорним днем. Мирна акція щодо європейських прагнень перестала бути мирною, вона забарвлена кров’ю наших співвітчизників. І це неприпустимо.

Приєднуюсь до слів, які прозвучали з вуст перших осіб країни: не варто сьогодні розділяти народ на «своїх» і «чужих», бо по обидві сторони барикад стоять прості українці – наші діти, брати, батьки. Й, за великим рахунком, прагнення в усіх однакові: жити в мирній, незалежній, сильній, економічно розвиненій державі. Тож невже ці прагнення потрібно супроводжувати екстремізмом і насильством? Певно, що ні.

Як свідчить остання зустріч Президента України Віктора Януковича з лідерами опозиційних сил, усі готові до діалогу. Не дивлячись на складну політичну ситуацію, чітко працюють всі державні установи, заклади соціальної сфери, культури, охорони здоров’я, своєчасно виплачуються пенсії і зарплати.

Для більшості громадян великі політичні амбіції деяких політиків неприйнятні. Як і для кожної родини, яка хоче, щоб у ній були мир і спокій, доглянуті і щасливі діти. Так само це важливо і для нашої держави. З усього, що сталося, і влада, й опозиція мають зробити належні висновки. Внутрішні конфлікти несуть українському суспільству протистояння і розбрат. Сьогоднішнє наше завдання – бути ближчими до людей, об’єднати зусилля на благо українського народу. Досягти цього можна лише мирним шляхом.

Іван Бовда, пенсіонер, мешканець села Мохначі

Я вельми стурбований тим, що відбувається в країні і, як і більшість простих людей, моїх земляків, прагнемо мирного врегулювання конфлікту. Ми всі мріємо про квітучу й заможну державу, в якій усім живеться добре. Але досягти цього можна лише мирним шляхом, наполегливою працею, а не тим, що зараз відбувається. Вважаю, що всі зусилля потрібно спрямовувати на розбудову нашої держави, а не на її руйнацію.

Наш район – це теж часточка країни. І я вважаю, що головним завданням влади є забезпечення подальшого соціально-економічного розвитку: нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, поліпшення життя людей у кожній територіальній громаді.

Дуже актуальним є і питання створення робочих місць, особливо у сільській місцевості, адже багато людей працездатного віку незайняті. Хоча це питання бажано вирішити, насамперед, на загальнодержавному рівні. Було б непогано, якби народні депутати, замість того, щоб з’ясовувати політичні стосунки, прийняли такий закон, за яким би людям, які утримують живність, займаються виробництвом такої необхідної сільськогосподарської продукції та продають її державі, ця праця зараховувалася до трудового стажу (як це зроблено для матерів, які знаходяться в декретній відпустці). А реальна турбота про людей – це запорука миру і спокою в державі.