back

Засідання Колегії райдержадміністрації

28 січня 2014

27 січня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко провів засідання Колегії районної державної адміністрації з порядком денним:
1. Про проект районного бюджету на 2014 рік.
2. Про хід виконання Закону України «Про охорону культурної спадщини».
3. Про хід виконання Програми «Оздоровлення території Ріпкинського району від сказу на 2008 – 2015 роки».
4. Про схвалення Програми співпраці місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в Ріпкинському районі на 2014-2018 роки.
5. Про затвердження списків кандидатів, що направляються на навчання в Національну академію державного управління при Президентові України в поточному році.
6. Про виконання перспективного плану роботи районної державної адміністрації на 2013 рік.

В ході обговорення питань голова райдержадміністрації сформулював доручення, зокрема, щодо вивчення питання видання буклетів про нові історико-краєзнавчі туристичні маршрути, до яких входять об’єкти, пов’язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років на території Ріпкинського району.

Говорячи про використання багатої історико-культурної спадщини для морально-патріотичного виховання молоді, формування у неї системи життєвих цінностей, він зазначив, що на думку Глави держави «Влада спільно з молодіжними організаціями повинна розробити сучасну концепцію виховання молоді. Її основою мають стати патріотизм та гордість за власну країну, збереження і відновлення традицій, повага до старшого покоління.»

Члени Колегії райдержадміністрації схвалили Програму співпраці місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в Ріпкинському районі на 2014-2018 роки та вирішили подати її для затвердження на дев’ятнадцятій сесії районної ради. Голова райдержадміністрації підкреслив важливість цього рішення як вагомого кроку в реалізації в районі Плану першочергових заходів щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, затвердженого Указом Президента України Віктора Януковича № 212/2012 від 24.03.2012, створення в районі системи конструктивної спільної діяльності влади та громади.

Володимир Герасенко підвів підсумки засідання Колегії райдержадміністрації, на якому були прийняті відповідні рішення з кожного питання порядку денного.