back

Районні урочисті заходи з нагоди Дня Соборності та Свободи України

22 січня 2014

22 січня на базі Ріпкинського районного центру творчості дітей та юнацтва відбулися районні урочисті заходи з нагоди Дня Соборності та Свободи України, в яких взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Герасенко, голова районної ради Віктор Бугай, заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, начальник відділу освіти Леонід Багмут, начальник відділу культури і туризму Іван Атрощенко, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїда Пінчук, члени громадської ради при райдержадміністрації, керівники загальноосвітніх навчальних закладів району, старшокласники Ріпкинської гімназії та Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, представники громадськості селища.

На вшанування державного свята відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку борцям за волю і незалежність України. Цю почесну місію виконали завідуючий сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Петро Транківський та завідуюча дошкільним навчальним закладом «Веселка» смт Ріпки Оксана Мариненко.

Голова райдержадміністрації Володимир Герасенко привітав присутніх зі святом та акцентував їхню увагу на історичному значенні Акту Злуки, що об’єднав українські землі. Єдність, за словами Президента України Віктора Януковича, і сьогодні є головною умовою нашої сили та незалежності.

Голова райдержадміністрації процитував Звернення Глави держави до Українського народу: «Ми повинні разом намагатися зберегти нашу державу, примножити її силу, авторитет і можливості. Хочу зазначити, що докладу всіх зусиль, щоб забезпечити громадський порядок, захистити права мирних громадян і буду використовувати всі правові та інші передбачені законами України методи для гарантування громадського спокою і безпеки всіх наших співвітчизників. Лише мирний шлях, важка праця, єдність народу і наша цілеспрямованість на побудову в Україні високих стандартів життя людей приведе нас до успіху».

Володимир Герасенко завершив свій виступ тезою: «Тільки в єдності та злагоді можна досягнути головну мету – побудувати вільну, демократичну, багату Україну, яка стане запорукою добробуту, гідного та щасливого життя громадян».

Про історичний шлях України від передумов до утвердження її соборності розповіли директор Ріпкинського районного народного історико-краєзнавчого музею Анатолій Жагловський та вчителька історії Ріпкинської гімназії Тетяна Дебела.

Вихованці Ріпкинського Центру дитячої та юнацької творчості підготували тематичну виставку творів прикладного мистецтва «Україна на рушнику долі». Вони та учні Ріпкинської гімназії, Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 подарували учасникам урочистостей святковий концерт.