back

Величне слово Кобзаря

16 січня 2014

16 січня в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбувся захід до 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка - поетична світлиця «Величне слово Кобзаря» за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди.

У своєму виступі він підкреслив значення постаті Т.Г.Шевченка для України, наших сучасників, зокрема, молодого покоління. З цього приводу він процитував слова Президента України Віктора Януковича: «Дуже важливою складовою підготовки заходів є донесення, особливо до нашої молоді, сучасними засобами, насамперед мережею Інтернет, постаті Шевченка та важливості його місця в історії України. Необхідно вдосконалювати цю роботу, оскільки, на мою думку, вона надзвичайно актуальна, з точки зору формування національного інформаційно-культурного простору».

Учасники заходу – старшокласники Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 – також з інтересом вислухали виступи працівника бібліотеки Алевтини Жагловської та директора Ріпкинського районного народного історико-краєзнавчого музею Анатолія Жагловського про життєвий та творчий шлях видатного поета, письменника, художника, генія Тараса Шевченка.

Особливо цікавою була інформація про перебування Тараса Григоровича на Ріпкинщині. З метою вшанування пам’яті Великого Кобзаря на території Чернігівської області будуть впроваджені 3 нові тематичні екскурсійно-туристичні маршрути «Шляхами Т.Г.Шевченка», що пройдуть такими населеними пунктами, як Добрянка, Седнів, Сокиринці, Ніжин, Батурин, Козелець.

Учасники поетичної світлиці мали змогу ознайомитися з книжковими виставками «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережем» та «Поетова слава над світом», де експонувалося і ювілейне видання «Я так її, я так люблю…».