back

Підготовка до творчого звіту району, приуроченого 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка

16 січня 2014

Президент України Віктор Янукович наголошує, що український народ має віддати належну шану видатному поету, художнику та мислителю Тарасу Шевченку. Глава держави зауважив, що 2014 рік буде особливим для України, оскільки його проголошено Роком Тараса Шевченка. «Ми будемо вшановувати Шевченка не лише 9 березня та 22 травня, а й весь 2014 рік», - сказав він.

Тому і тематика творчого звіту Ріпкинського району, запланованого на березень цього року, безпосередньо пов’язана з відзначенням 200-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Ще однією темою звіту є 70-а річниця визволення України у Велику Вітчизняну війну 1941-1945 років.

Питання підготовки до проведення творчого звіту району розглядалося на нараді 15 січня, яку провів заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда з працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації.

В обговоренні взяли участь начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Іван Атрощенко та головний спеціаліст цього відділу Тетяна Кубрак, директор Ріпкинського районного Будинку культури Анатолій Родинченко та працівник цього закладу Лідія Герасенко, директор Ріпкинської школи мистецтв Михайло Сусло, директор районної бібліотеки для дорослих Наталія Лук’яшко, головний диригент районного естрадно-духового оркестру Руслан Власенко, директор Ріпкинського районного народного історико-краєзнавчого музею Анатолій Жагловський.

Учасники наради висловили свої пропозиції стосовно концепції звіту з врахуванням жанрів творів та можливостей виконавців, підбору експонатів для тематичної виставки. Вирішено активізувати роботу з аматорськими та професійними колективами району з метою підвищення їхньої виконавської майстерності та сценічної культури.