back

Семінар для сільських та селищних голів

16 січня 2014

15 січня в залі засідань райдержадміністрації за участі голови райдержадміністрації Володимира Герасенка та голови районної ради Віктора Бугая відбувся семінар для сільських та селищних голів.

На семінарі розглянуто наступні питання:
1. Про порядок підключення вуличного зовнішнього освітлення до електричної мережі ( виступ Миколи Терешенка – директорf Ріпкинського РЕМ).
2. Про організацію та проведення загальних зборів (сходів) громадян за місцем проживання. ( виступ Тетяни Павленко - керівника апарату райдержадміністрації та Сергія Негро - начальника організаційного відділу районної ради).
3. Про організацію роботи органів опіки та піклування у сфері захисту прав дітей та попередження соціального сирітства. ( виступ Валентини Савенко – начальника служби у справах дітей райдержадміністрації).
4. Про розподіл фахівців із соціальної роботи за сільськими, селищними радами. ( виступ Лесі Сидоренко – директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).
5. Про затвердження номенклатур справ сільських, селищних рад. ( виступ Алли Кушнеренко – начальника архівного відділу райдержадміністрації).
6. Про формування бюджетів сільських, селищних рад на 2014 рік. ( виступ Ірини Мельниченко – начальника фінансового управління райдержадміністрації).

Голова райдержадміністрації Володимир Герасенко підкреслив, що сходи громадян передбачають обов"язкові звіти сільських та селищних голів, депутатів районної, сыльських та селищних рад. Він запропонував керівникам територіальних громад визначитися з пріоритетами діяльності на 2014 рік, грунтовно опрацювати заходи з вирішення проблемних питань, їх фінансування, визначення очікуваних результатів.

Володимир Герасенко звернув увагу представника правоохоронних органів на роботу дільничних інспекторів. Він підвів підсумки семінару, наголосивши на особистій відповідальності керівників територіальних громад за підготовку та проведення сходів громадян та за організацію передплати на районну газету "Життя Полісся" та обласну газету "Деснянська правда".