back

Санаторно-курортне лікування та оздоровлення дітей в 2014 році

11 січня 2014

Згідно законодавства особи та члени її сім»ї мають право на отримання санаторно-курортного лікування, оздоровлення в спеціалізованих оздоровчих закладах.

Рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи та організації в період відпустки, на підставі заяви та медичної довідки форма 070/о.Часткова оплата за путівку в двомісний номер для застрахованої особи становить 20 відсотків її вартості, для лікування дитини в супроводі дорослого – 10 відсотків.

Відповідно до Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування може прийматися рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей, що працює ( дружина або чоловік, які перебувають у шлюбі), у тому числі на іншому підприємстві, або її дитини віком від 4 до 18 років, або члена сім»ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання (училище, технікум, інститут, університет), а також для двох застрахованих осіб, що працюють на одному підприємстві, за умови попереднього письмового погодження з адміністрацією санаторно-курортного закладу і терміну лікування кожної особи не менше 12 діб.

Фізичній осбі – суб»єкту підприємницької діяльності, застрахованій на добровільних засадах, путівка видається за місцем обліку згідно з наказом директора виконавчої дирекції за накладною, за наявності особистої заяви, медичної довідки та документа, що засвідчує фізичну особу.

Протягом календарного року може бути виділена лише одна путівка для санаторно-курортного лікування з урахуванням путівки отриманої до санаторію- профілакторію.

Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція інформує та запрошує страхувальників отримати санаторно-курортні путівки для лікування застрахованих осіб та членів їх сімей на 2014 рік за різними профілями захворювання: органів травлення, дихання, опори та руху, порушень обміну речовин та ендокринної системи, системи кровообігу, нервової системи та хребта.

Також, повідомляємо, що на 2014 рік збільшено фінансування на оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштв Фонду соціального страхуання з тимчасової втрати працездатності. Оздоровлення буде проводитись за путівками, придбаними за рахунок коштів Фонду з частковою доплатою у розмірі 10 відсотків її вартості.

З метою повного охоплення оздоровлення дітей шкільного віку в 2014 році у дитячих закладах одоровлення, просимо всіх страхувальників надати інформацію щодо кількості дітей, яких батьки бажають оздоровити в літній період. В свою чергу, застраховані особи можуть звертатись до спеціаліста в Ріпкинському районі Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції (смт Ріпки, вул.Колгоспна,9 (приміщення райлікарні)) за інформацією з питання санаторно-курортного лікування та оздоровлення своїх дітей.

Довідки за телефонами: 2-12-26