back

Нарада з питань відновлення зовнішнього освітлення в населених пунктах району

09 січня 2014

9 січня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко провів нараду з питання відновлення вуличного освітлення в населених пунктах району в контексті реалізації в районі завдань Президента України В.Ф.Януковича щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, голова районної ради Віктор Бугай, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Мохнач, начальник фінансового управління райдержадміністрації Ірина Мельниченко, директор Ріпкинського РЕМ Микола Терешенко та секретар Любецької селищної ради Сергій Зарецький.

Прийнято рішення про скоординовані дії всіх зацікавлених структур у визначенні по кожній територіальній громаді пріоритетів на 2014 рік щодо виконання робіт з вуличного освітлення та включення їх фінансування до бюджету розвитку. Особлива увага надавалась відновленню вуличного освітлення в смт Любеч, який є туристичним центром, де знаходиться визначні об’єкти історико-культурної спадщини в складі історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», з урахуванням програми реконструкції електромереж в смт Любеч на 2014 рік.

Учасники наради підтримали пропозицію першого заступника голови обласної ради Івана Коробки про необхідність через місяць розглянути за участі сільських та селищних голів по кожній територіальній громаді питання планування на 2014 рік, завершення формування бюджетів сільських та селищних рад, забезпечення функціонування зовнішнього вуличного освітлення.

Також було розглянуто питання щодо відновлення та будівництва комунальних доріг в районі, що є одним з головних завдань на 2014 рік, поставлених Президентом України Віктором Януковичем та передбаченим його програмою «Україна для людей». За результатами наради опрацьовані всі питання та визначена першочерговість робіт.