back

Мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС

13 грудня 2013

13 грудня в Ріпках біля пам’ятного знаку загиблим та померлим внаслідок Чорнобильської катастрофи відбувся мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, участь в якому взяли керівництво району та селища, депутати районної ради, представники трудових колективів райцентру, громадських організацій.

На мітингу виступив голова райдержадміністрації Володимир Герасенко, який зазначив: "Низько вклоняємося усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС з нашого району, які 27 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, намагалися якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду.

В районі зараз проживає 297 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, з них потерпілих І категорії, що мають інвалідність, - 49 осіб, ІІ категорії – 203 особи, ІІІ категорії – 45 осіб.

За 11 місяців цього року в районі використано коштів у сумі 3 млн 808 тис. грн на різні види компенсацій та допомог потерпілим громадянам від наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС.

Держава робить все можливе щоб герої Чорнобиля відчували постійну увагу, підтримку і турботу, щоб були створені всі умови для їхньої соціальної і медичної реабілітації, вирішені життєво важливі питання - від гідних розмірів пенсій до забезпечення достойних умов життя, сучасного медичного обслуговування".

Також на мітингу прозвучав виступ представника районної організації спілки «Чорнобиль» Михайла Кудрика. Голова райдержадміністрації та ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання.