back

Реалізація в районі завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць

13 грудня 2013

12 грудня за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди та директора районного Центру зайнятості Миколи Швеця в смт Любеч відбулася виїзна нарада з питання реалізації в районі завдання Президента України Віктора Януковича щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік.

Учасники наради зустрілися з комерційним директором ВПП «Луч» Ніною Москалець, відвідали виробничий підрозділ цього підприємства «Любечанка», де виготовляються хлібобулочні та кондитерські вироби, торговий дім «Вікторія». Вони поспілкувалися з працівниками ВПП «Луч», ознайомилися з умовами їх праці.

Заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда зауважив про значення прийняття нового закону про зайнятість, позитивну динаміку скорочення чисельності безробітних на десятки тисяч і процитував тезу Президента України: «За цими тисячами стоять родини. Боротьбу треба вести за кожне робоче місце».

Виробничо-побутове підприємство «Луч» активно співпрацює з Ріпкинським районним Центром зайнятості в напрямку підбору кадрів та укомплектування робочих місць. З цією метою проводилось професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця, стажування, створення додаткових робочих місць шляхом надання дотацій, організації громадських робіт.

На сьогоднішній день на підприємстві вже понад два роки працює 7 колишніх безробітних, які отримали роботу завдяки створенню нових робочих місць через надання дотацій роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. За умови розширення ринку збуту продукції за межі району з’явиться можливість збільшити обсяги виробництва та створити нові робочі місця.

Як зазначила комерційний директор ВПП «Луч» Ніна Москалець, вони разом з директором цього підприємства Віктором Москальцем ведуть системну роботу з кадрами, піклуються про підвищення їх кваліфікації та професійної майстерності. Протягом діяльності ВПП «Луч» жителі Любецької селищної, Малинівської, Губицької сільських рад отримали роботу. Належним чином організована виїзна торгівля в населених пунктах Добрянської селищної, Горностаївської, Клубівської, Новояриловицької, Смолигівської сільських рад.

Значна увага надається оновленню матеріально-технічної бази, впровадженню сучасних технологій. З метою енергозбереження використовується альтернативне паливо – нещодавно встановлено 2 сучасні твердопаливні котли, які працюють на дровах.

Поряд з тим створені належні умови для людей на кожному робочому місці, забезпечено вчасну оплату їх праці. Піклуються на підприємстві і про ветеранів. Повага і вимогливість – так можна коротко охарактеризувати ставлення керівництва до своїх підлеглих. Тому працівники підприємства цінують таке ставлення до себе з боку керівництва і прагнуть до вдосконалення своєї роботи. Про це під час зустрічі говорили кондитери Інна Фоченко, Юлія Бойко та Максим Ященко, продавці та обслуговуючий персонал торгового дому «Вікторія».

Також учасники наради побували в магазині ФОП Ірини Коваленко, де працюють продавці, які були працевлаштовані через районний Центр зайнятості.

На завершення наради відбулося обговорення питання співпраці роботодавців та районного Центру зайнятості щодо підвищення кваліфікації найманих працівників, створення належних умов на робочих місцях, ефективного використання можливостей служби зайнятості для забезпечення бажаючих роботою.

Довідково: Ріпкинський районний Центр зайнятості є лідером в області за рівнем охоплення активними заходами сприяння зайнятості, професійним навчанням безробітних, громадськими роботами та входить до п’ятірки кращих за рівнем працевлаштування безробітних.