back

Про реалізацію в районі завдання Глави держави Віктора Януковича щодо стимулювання підвищення зайнятості населення

10 грудня 2013

10 грудня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди провів робочу зустріч з директором районного Центру зайнятості Миколою Швецем з питань реалізації в районі завдання Президента України Віктора Януковича щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць.

В ході обговорення низки актуальних питань щодо імплементації нового закону про зайнятість, застосування відповідної системи стимулів голова райдержадміністрації Володимир Герасенко акцентував увагу учасників наради на вислові Глави держави: «Головний пріоритет оновленої служби - перейти від фінансування безробітних до ефективних заходів для скорочення їх кількості, стимулювання створення нових робочих місць».

Директор районного центру зайнятості Микола Швець проінформував про стан на ринку праці. З початку року на Ріпкинщині створено 244 нових робочих місця: 15 - для найманих працівників у юридичних осіб, 162 - для найманих працівників у фізичних осіб підприємців, 67 - зареєстровано фізичних осіб; ліквідовано – 211, з них 129 - найманих працівників у фізичних осіб підприємців, 82- знятих з реєстрації фізичних осіб.

Станом на 01.10.2013 року на обліку в центрі зайнятості району перебувало безробітних 226 осіб, що становить 85,3% до відповідного періоду минулого року. Загалом перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 762 особи. На підприємствах та в організаціях району налічувалося 29 вільних робочих місць, навантаження на одне вільне робоче місце становило 8 осіб.

З початку 2013 року знайшло роботу 448 незайнятих осіб – 58.8 % до перебуваючи на обліку та 105,4% до відповідного періоду минулого року, зокрема, 15 - шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю на відкриття власної справи, серед яких 9 - молоді, 6 - жінок, 2 - мешканців сільської місцевості та 1 особа з інвалідністю ).

Перебували на обліку в центрі зайнятості та отримували комплекс соціальних послуг 18 інвалідів.

Протягом звітнього періоду з 762 безробітних, які перебувають на обліку, профорієнтаційні послуги отримало 760, серед них 228 особи що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, 418 жінок, 277 молоді у віці до 35 років, рівень охоплення профорієнтаційними послугами становить 100,3%.

В звітному періоді пройшли професійне навчання 138 безробітних, з яких 99 працевлаштовані.

До участі в таких роботах було залучено 411 безробітних осіб. Зокрема, до робіт тимчасового характеру залучались безробітні для виконання робіт у сільському господарстві. Загалом до активних програм сприяння зайнятості залучено 853 незайнятий громадянин або 111,9 % до загальної чисельності, які перебувають на обліку.

З прийняттям нового Закону України «Про зайнятість населення» для осіб після 45 років з’явилася можливість отримати нову професію або підвищити кваліфікацію скориставшись ваучером, який видає служба зайнятості зайнятому та незайнятому населенню. З початку року такою можливістю скористались 8 осіб, з них 1 зайнята особа.

На нараді також було обговорено першочергові завдання Центру та перспективи його діяльності на 2014 рік.