back

Новорічні подарунки дітям!

09 грудня 2013

Придбання дитячих новорічних подарунків є однією із соціальних послуг, які надаються Фондом застрахованим особам відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням” від 18.01.2001р. № 2240-ІІІ (зі змінами і доповненнями).

По Чернігівській міжрайонній виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заплановано для дітей застрахованих осіб подарунки в кількості 6650 на суму 159 тисяч 400 гривень, із них по Рінкинському району – 1750 подарунків на суму 41 тисяч 947 грн. Вартість новорічного подарунка в 2013 році складає 23,97 гривень.

Згідно затвердженого графіку подарунки будуть доставлені до дирекції від постачальника ПАТ -«Виробничого об»єднання «КОНТІ»» 10 грудня 2013 року.

Всі зусилля працівників міжрайонної дирекції будуть направлені на своєчасну видачу новорічних подарунків страхувальникам, які в свою чергу повинні забезпечити їх видачу до свята своїм працівникам, які мають дітей віком до 14 років.

Право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги, одним із яких є й новорічні подарунки, мають такі застраховані особи: штатні працівники; сезонні працівники, які на момент настання страхового випадку перебувають у трудових відносинах із роботодавцем і сплачують або на їх користь сплачуються страхові внески до ФСС з ТВП, у складі єдиного соціального внеску; застраховані особи, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; добровільно застраховані особи (за умови сплати єдиного соціального внеску з відрахуваннями до Фонду).

Отримувачем подарунка є батько, мати, усиновлювач, опікун/піклувальник. Застрахована особа має право отримати в поточному році лише один новорічний подарунок за рахунок коштів ФСС з ТВП на дитину, якій станом на 1 січня наступного календарного року не виповнилося 14 років.

Для отримання новорічного подарунка є подання страхувальником до міжрайонної виконавчої дирекції Фонду заявки про загальну чисельність дітей віком до 14 років, які мають право на отримання дитячого новорічного подарунка. У листі-заявці страхувальником вказується загальна кількість подарунків, код ЄДРПОУ, реєстраційний номер страхувальника, система оподаткування. При необхідності здійснюється уточнення кількості подарунків. Звертаємо увагу, що така заявка подається за підписами керівника, головного бухгалтера та голови комісії (уповноваженого) із соціального страхування, завірені печаткою страхувальника.

Представники страхувальників (підприємства, установи, організації) отримують новорічні подарунки для дітей застрахованих осіб на підставі довіреності за накладною, в якій вказується кількість подарунків, ціна та загальна їх вартість, яка надається робочим органом відділення Фонду за місцем реєстрації страхувальника.

Видача страхувальником новорічних подарунків застрахованим особам є одним із важливих етапів безпосереднього отримання даної соціальної послуги застрахованими особами.

Для правильного документального оформлення видачі новорічних подарунків страхувальник повинен мати такі документи:


- накладну на новорічні подарунки від робочого органу відділення Фонду;
- протокол комісії (уповноваженого) із соціального страхування про видачу новорічних подарунків дітям працівників відповідно до списку, завіреного відділом кадрів або керівником підприємства;
- відомості на видачу новорічних подарунків, де зазначаються прізвища, ініціали застрахованих осіб та їх дітей, число, місяць, та рік народження дітей. У відомості на видачу новорічних подарунків застрахована особа обов'язково ставить свій підпис при отриманні новорічного подарунку. Відомість складається за підписами керівника, головного бухгалтера та голови комісії із соціального страхування.

Добровільно застраховані особи для отримання новорічних подарунків подають до Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду заяву на отримання новорічного подарунка, копію свідоцтва про народження дитини, копію договора з органом Пенсійного Фонду України та підтвердження сплати єдиного соціального внеску, при пред'явленні документів, які засвідчують особу (паспорт) та копії свідоцтва про народження дитини, віком до 14 років.

Вартість і кількість новорічних подарунків у звіті Ф4-ФСС з ТВП, не відображається, оскільки страхувальник безпосередньо не здійснював витрат на їх придбання.

Сума витрат Фонду за новорічні подарунки, які видані страхувальником з порушенням Порядку, або не видані застрахованим особам, не приймається до заліку та відшкодовуються за рахунок страхувальника.

Просимо усіх керівників страхувальників та застрахованих осіб завчасно подбати про отримання та видачу новорічних подарунків дітям своїх працівників.

Подаруймо радість дітям, адже подарунок - це символ любові.