back

Реформа системи місцевого самоврядування в Україні - вимога часу

04 грудня 2013

4 грудня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко провів зустріч з членами Президії районної ради з питання обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. В зустрічі взяли участь заступники голови райдержадміністрації Сергій Мохнач та Андрій Булда, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павленко, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїда Пінчук.

Голова райдержадміністрації в своєму виступі озвучив вислови Президента України В.Януковича про необхідність проведення реформи, зупинився на основних положеннях проекту Указу Глави держави «Про Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади». Він підкреслив, що за словами Президента «Головним завданням реформи системи організації влади на місцевому рівні є усунення надмірної централізації владних функцій, формування належної ресурсної бази для реалізації територіальними громадами права на місцеве самоврядування».

Член Президії районної ради Михайло Фіногенов ознайомив присутніх з польським досвідом проведення аналогічної реформи, зауважив, що реформа в Україні - це вимога часу, адже в районі достатньо неспроможних територіальних громад.

Всі учасники зустрічі аргументовано висловилися про потребу розпочати реформу в Україні, зважено і послідовно провести її в інтересах громад та підтримали пропозицію члена Президії районної ради Сергія Протченка про створення районної робочої групи з підготовки варіантів моделювання новостворених територіальних громад та популяризації реформи серед жителів району. Член Президії районної ради Наталія Алексієнко запропонувала ввести до складу робочої групи сільських та селищних голів, фахівців.

Голова райдержадміністрації підвів підсумки зустрічі, подякував всім за конструктивну і змістовну розмову.