back

3 грудня проведено благодійну акцію з нагоди Міжнародного дня інваліда

03 грудня 2013

Найважливішим чинником розвитку суспільства є гуманне та дбайливе ставлення до людей, які позбавлені можливості вести повноцінне життя внаслідок вад фізичного та психологічного розвитку і тяжкої хвороби.

Міжнародний день інвалідів був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з ініціативи делегації Російської Федерації 14 жовтня 1992 року і відзначається щороку 3 грудня.

Пізніше Асамблея закликала держави, які є членами ООН, проводити в цей день заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію інвалідів у життя суспільства.

Цей день був заснований для залучення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і добробуту; привертання уваги суспільства до переваг, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Відзначення Дня інваліда формує активну громадську позицію, толерантне ставлення до дітей та дорослих з інвалідністю, руйнує психологічні, фізичні, соціальні бар’єри, які виключають або обмежують участь інвалідів у повноцінній життєвій діяльності.

В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року. В 2005 році був ухвалений закон «Про реабілітацію інвалідів в Україні», яким визначені основні принципи створення правових, соціально-економічних, організаційних умов для функціонування системи підтримки фізичного, психічного і соціального благополуччя інвалідів.

Традиційним стало відзначення Міжнародного дня інваліда і в Ріпкинському районі.

Щорічно, 3 грудня, Ріпкинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться Акція до Міжнародного Дня інваліда для сімей, в яких виховуються діти з обмеженими руховими можливостями. Таких сімей в районі 8, вони проживають на територіях Ріпкинської, Добрянської селищних та Великозліївської, Ловинської, Вишнівської, Петрушівської, Задеріївської сільських рад.

3 грудня сім’ї, в яких виховуються діти з обмеженими руховими можливостями, були відвідані делегацією у складі першого заступника голови Чернігівської обласної ради Коробки Івана Івановича, депутата обласної ради Чауса Івана Петровича, голови Ріпкинської районної державної адміністрації Герасенка Володимира Григоровича, голови районної ради Бугая Віктора Петровича, заступника голови районної державної адміністрації Булди Андрія Миколайовича, начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю районної державної адміністрації Пінчук Зінаїди Михайлівни, директора Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сидоренко Лесі Василівни, спільно з сільськими, селищними головами. Всі гості завітали в родини не з порожніми руками. Під час щирого спілкування родинам були вручені подарунки.


Леся Сидоренко, директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Галина Антонік, провідний спеціаліст Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.