back

Нарада з питань реалізації в районі соціальних ініціатив Президента України та вирішення проблем життєдіяльності територіальної громади району

03 грудня 2013

3 грудня 2013 року голова райдержадміністрації Володимир Герасенко за участі голови районної ради Віктора Бугая провів нараду із заступниками голови, керівниками підрозділів, управлінь та відділів райдержадміністрації з питання виконання Указів Президента України, його розпоряджень, постанов Кабінету Міністрів, розпоряджень і доручень голів обласної, районної державних адміністрацій з розв’язання поточних проблем соціально-економічного розвитку району.

Учасники наради отримали змістовну інформацію про особливості проекту Концепції реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні в ході виступу начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїди Пінчук та перегляду фільму «Час робити великі зміни: про реформу, яку бояться і без якої ніяк».

Голова райдержадміністрації акцентував увагу присутніх на необхідності проведення цієї широкомасштабної реформи та на позиції Президента В.Януковича, за словами якого реформа місцевого самоврядування є необхідною та довгоочікуваною для України і вона має визначити напрями, механізми, терміни формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Реформа сприятиме максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, укріпленню інститутів демократії, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності.

Володимир Герасенко підкреслив, що на переконання Президента України, реформування місцевого самоврядування має відбуватися на засадах децентралізації владних повноважень, консолідації ресурсного забезпечення та стратегічного планування розвитку територіальних громад. Він зауважив, що для впровадження цієї реформи необхідно вести системну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, щоб люди розуміли і підтримували зміни в системі місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Про соціальне забезпечення інвалідів в районі доповіла заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Марина Ржанська. Про стан пенсійного забезпечення в районі надала інформацію начальник управління Пенсійного фонду України в районі Олександра Чубак. Темою виступу начальника філії «Ріпкирайавтодор» ДП «Чернігівоблавтодор» Олександра Мельника та голови правління ПАТ «Ріпкинське АТП-17444» Сергія Ткаченка було питання про готовність дорожньої та транспортної інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. Про підготовку до проведення новорічних та різдв’яних свят проінформував заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда. Редактор газети «Життя Полісся» Надія Шопська нагадала учасникам наради про необхідність активізувати передплату на це друковане видання.