back

3 грудня – Міжнародний день інвалідів

29 листопада 2013

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України в 2013 році збільшилася допомога родинам, які виховують дітей-інвалідів, малозабезпеченим сім’ям із дітьми, інвалідам. Наприклад, допомога людям, які доглядають інвалідів першої та другої психіатричної груп захворювань, зросла в десять разів і становить 1147 грн.

Дітей із вадами здоров’я за медичними показниками розподілили на дві групи, а також диференціювали за віком. Відтепер розмір допомоги на дитину до шести років разом із надбавкою, передбаченою саме соціальною ініціативою Глави держави, становить 1597 грн. А з грудня буде 1693 грн.

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента дає можливість до: створення умов для інтеграції інвалідів до активного суспільного життя; підвищення державних гарантій у досягненні вищих соціальних стандартів у матеріальному забезпеченні інвалідів; створення безперешкодного середовища для інвалідів; забезпечення активної взаємодії державних органів та громадських організацій інвалідів у розв'язанні проблем інвалідів.

З метою привернення уваги суспільства до проблем інвалідів у приміщенні управління соціального захисту населення Ріпкинської районної державної адміністрації діятиме виставка робіт людей з обмеженими можливостями “Струни душі” з 3 по 10 грудня.