back

Україні є чим пишатися на шляху реформ - Президент

27 листопада 2013

Україна продовжуватиме йти шляхом реалізації реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«У нас ніяких коректив немає. Ми йдемо шляхом реформ, і це наша мета», - сказав Глава держави в інтерв’ю журналістам українських телеканалів.

Президент зазначив, що в Україні триває імплементація законів, пов’язаних із реалізацією реформ.

«Стільки, скільки ми зробили реформ за цей короткий час, починаючи з 2010 року, жоден уряд не зробив, жодна влада за роки незалежності», - сказав Віктор Янукович.

За словами Президента, у країні зберігається цінова стабільність, зростають доходи Державного бюджету, у той час як показник його дефіциту знижується.

Віктор Янукович підкреслив, що зовнішній борг України знизився з 85% до 75% ВВП.

Глава держави зазначив, що середня заробітна плата в Україні збільшилася з 1906 гривень у 2009 році до 3227 гривень у 2013 році.

Говорячи про ситуацію із заборгованістю по заробітним платам, Віктор Янукович зазначив, що до 10 грудня всі заборгованості у бюджетній сфері мають бути погашені. «Завдання поставлене - до 10 грудня погасити всі заборгованості, які є в бюджетній сфері», - сказав Глава держави.

За його словами, Україні є чим пишатися на шляху реформ, зокрема у сфері охорони здоров’я матері та дитини. Як зазначив Президент, в результаті створення в регіонах перинатальних центрів дитяча смертність скоротилася на 25%, а смертність породіль - удвічі.

На переконання Віктора Януковича, реформи сприятимуть наближенню країни до європейських стандартів.

«Абсолютно переконаний у тому, що ми не зупинимо рух модернізації нашої країни і європейської інтеграції», - сказав він, додавши, що держава не перекладатиме тягар реформ на плечі людей.

Президент України Віктор Янукович дав інтерв’ю тележурналістам Савіку Шустеру («Шустер LIVE», телеканал «Інтер»), Олександру Ткаченку («Студія 1+1»), Андрію Куликову (телеканал ICTV), Ларисі Губіній («5 канал») та Олегу Панюті (телеканал «Україна»).