back

Мітинг-реквієм в Ріпках

23 листопада 2013

23 листопада у рамках заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів на виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича від 9 серпня 2013 року № 430 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» за участю керівництва райдержадміністрації та селища, помічника-консультанта народного депутата України Владислава Атрошенка Бориса Мелашенка, представників трудових колективів, політичних партій та громадських організацій біля Свято-Миколаївського храму в Ріпках відбувся мітинг-реквієм «Дзвони пам’яті», учасники якого о 16.00 приєдналися до всеукраїнської акції «Засвіти свічку!», вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих від голоду співвітчизників.

На мітингу виступив голова райдержадміністрації Володимир Герасенко. "Наш святий обов’язок - закарбувати в серцях пам’ять про заморених голодом, невинно убієнних наших братів та сестер і про тих, хто ділився останнім шматком хліба і рятував від смерті. Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв голодоморів в Україні буде світлий храм нашої душі, сповненої скорботою та молитвою за них!" - такими словами він звернувся до присутніх.

Разом з ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом вони поклали квіти до пам"ятного хреста жертвам голодоморів. Учасники мітингу поставили запалені свічки біля памятного хреста. Благочинний району, настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей о.Іоан ( Голоботовський) відслужив за жертвами голодоморів заупокійну літію.