back

День відкритих дверей в Ріпкинському районному Центрі дитячої та юнацької творчості

22 листопада 2013

21 листопада голова райдержадміністрації Володимир Герасенко та його заступник Андрій Булда побували на Дні відкритих дверей в Ріпкинському районному центрі дитячої та юнацької творчості, проведеного в рамках заходів на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо розвитку позашкільної освіти.

Вони оглянули приміщення закладу, ознайомилися з виставкою дитячих робіт та переглянули концертну програму, підготовану вихованцями та педагогами Центру. Учасниками цього заходи також стали працівники відділу освіти та відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації, педагоги та учні Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ №2, Ріпкинської гімназії, загальноосвітніх навчальних закладів району, на базі яких працюють гуртки та творчі об’єднання Центру, батьки вихованців.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Володимир Герасенко підкреслив думку Глави держави: «Цілеспрямована, масштабна, всебічна підтримка дитячо-юнацької творчості, системи дошкільної та позашкільної освіти — це критично необхідна стратегічна інвестиція у людський капітал, у тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну упродовж наступних десятиріч». Він висловив своє захоплення виставкою дитячих робіт, подякував педагогам за результативну роботу та вручив кращим освітянам та їх вихованцям подяки.

"Завдання держави - забезпечити дітям усі умови для інтелектуального і творчого розвитку. 2013 рік був оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості. Районна влада працює над тим, щоб створити умови для всебічного розвитку кожної дитини,дати їй можливість реалізувати себе поза шкільним навчанням, розкрити свої таланти" - на завершення свого виступу зазначив Володимир Герасенко.

На даний час в районі функціонує 3 позашкільні заклади - районний Центр дитячої та юнацької творчості, Ріпкинська школа мистецтв та Ріпкинська дитячо-юнацька спортивна школа. В тісній співпраці з Ріпкинською гімназією, загальноосвітніми навчально-виховними та дошкільними навчальними закладами району вони наполегливо працюють над розвитком здібностей та обдарувань дітей. Вихованці закладів мають високі досягнення та численні перемоги у змаганнях, конкурсах, фестивалях.