back

Розвиток олімпійського руху

18 листопада 2013

15 листопада відбулося засідання VІ Асамблеї Чернігівського обласного осередку НОК України, в якому брав участь в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що розвиток спорту та утвердження здорового способу життя є одним із пріоритетів державної політики.

«У нових соціальних ініціативах Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України» акцентується серйозна увага на розвиток спортивної бази, активне залучення дітей та молоді до масової фізичної культури та спорту. Область працює над виконанням цих завдань. Велика робота ведеться у розвитку спорту вищих досягнень», - підкреслив він.

Наразі, за його словами, ведеться підготовча робота щодо будівництва найближчим часом у місті Чернігові комплексного спортивного центру (зі стрілковим тиром та залом для ігрових видів спорту), який буде відповідати міжнародним стандартам та забезпечить можливість цілорічних тренувань.

Юрій Музика висловив сподівання, що новий олімпійський 2014 рік принесе нові випробування і нові яскраві перемоги.

На даному заході було обрано нового відповідального секретаря обласного осередку Ніну Лемеш - заслуженого майстра спорту України з біатлону, чемпіонку Європи, срібну та бронзову призерку чемпіонатів світу, учасницю трьох Олімпійських ігор.

На завершення засідання заступник голови обласного осередку НОК України Віктор Тканко вручив відзнаки переможцям та призерам районних і міських осередків за підсумками щорічного конкурсу на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в області.

Приємно відзначити, що Ріпкинський районний осередок посів почесне ІІІ місце.