back

Зустріч голови райдержадміністрації з членами громадської ради при райдержадміністрації

15 листопада 2013

В рамках реалізації в районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики 15 листопада відбулася зустріч голови райдержадміністрації Володимира Герасенка з членами громадської ради при райдержадміністрації. Учасники зустрічі, серед яких і заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда,працівники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зінаїда Пінчук та Ганна Тамилко, обмінялися думками з питання взаємодії влади і громадськості у вирішенні багатьох проблем сучасного суспільного розвитку, виробленні та реалізації державної політики на місцях.

Голова райдержадміністрації нагадав, що у Щорічному посланні до Верховної Ради про внутрішнє та зовнішнє становище України Президент України В.Ф.Янукович зазначив: конструктивна владно-суспільна взаємодія має стати невід’ємним складником усієї системи відносин в українському суспільстві та пронизувати усі сфери життєдіяльності – соціальну, політичну, економічну, культурно-освітню, екологічну.

Таким чином, взаємодія органів державної влади та інститутів громадянського суспільства повинна бути конструктивною, а для цього потрібно формувати у громадян навички та вміння щодо використання успішних практик суспільно-корисної громадської самоорганізації та впровадження громадських ініціатив у вирішенні місцевих і регіональних проблем.

Володимир Герасенко підкреслив, що районна влада зацікавлена в тому, щоб почути голос громадськості, представниками якої є члени громадської ради при райдержадміністрації. Не тільки почути, але і враховувати його при прийнятті відповідальних рішень, насамперед тих, що стосуються економічного і соціального розвитку району, збереження і примноження його історико-культурної та духовної спадщини. Керівник району чітко окреслив позицію районної влади в стосунках з громадськістю: «Ви - ставите завдання для влади, ми – працюємо для людей, відповідаємо за все, що робиться в районі».

Він проінформував над чим нині працює районна виконавча влада і в яких напрямках діяльності сподівається на допомогу і розуміння лідерів громадських об’єднань. Голова райдержадміністрації запросив учасників зустріч до розмови про те, як наповнити реальним змістом пропозиції громадської ради, як діяти в інтересах людей, в інтересах суспільства, держави.

Кожний з членів громадської ради коротко розповів про громадську організацію, яку очолює, та висловився щодо напрямків спільної роботи для покращення стану справ у районі, в окремо взятому селі чи селищі.

Голова райдержадміністрації дав вичерпні відповіді на запитання щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати працівникам освіти та охорони здоров’я, забезпечення громадян скрапленим газом, очищення вулиць та доріг між населеними пунктами в зимовий період, підготовки до відзначення 25-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістану, можливості виділення приміщення для районної громадської організації чорнобильців, використання під житло приміщення, де раніше розташовувався відділ освіти, організації дозвілля дітей та молоді, залучення її до суспільно корисної праці.

Він підтримав пропозиції членів громадської ради стосовно випуску на сторінках районної газети «Життя Полісся» бюлетеня громадської ради, зауваживши, що проведення активної передплати на це видання – спільна турбота, підготовки районної програми взаємодії громадськості і влади, створення в Ріпкинській центральній районній лікарні окремої палати для чорнобильців та афганців, запросив членів громадської ради до участі в розширених засіданнях Колегії райдержадміністрації.

На завершення зустрічі голова райдержадміністрації Володимир Герасенко подякував всім за ініціативність і бажання співпрацювати, разом вирішувати проблеми, творити добро для людей. Він висловив впевненість в результативності подальшої співпраці та відзначив, що діалог був корисним для всіх учасників зустрічі.