back

Зміцнюємо міжнаціональну злагоду та порозуміння

08 листопада 2013

8 листопада в.о. голови райдержадміністрації Андрій Булда провів зустріч з жителями смт Добрянка в рамках реалізації завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин. Зустріч пройшла в приміщенні Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. за участі педагогів Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст., депутатів Добрянської селищної ради, представників громадськості селища.

Учасники зустрічі обговорили питання збереження і примноження історико-культурної спадщини та ролі родини і школи в цьому, створення належних умов для навчання бажаючих дітей рідною для них російською мовою та задоволення духовних і культурних потреб етнічних росіян, що проживають в селищі. Заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Дубина розповіла про можливості закладу для максимального задоволення освітніх потреб учнів та їхніх батьків. Змістовну ескурсію в шкільній музейній кімнаті, де експонуються матеріали з історії Добрянки, зокрема, книги і предмети побуту старообрядців, провела краєзнавець, вчителька історії Людмила Савченко.

На сьогодні в Добрянці проживають біля 4 тис. осіб одинадцяти національностей, з них близько 60% - росіяни, більше 30% - українці. В селищі діють старообрядна руська православна церква Святого великомученика Димитрія Солунського, заснована у 1900 році, та Петро-Павлівська церква УПЦ МП, побудована в 2005 році. Традиційно в основі міжнаціональних стосунків жителів селища, як і жителів Ріпкинського району в цілому, лежать взаємоповага та злагода.

Органи влади та громадськість району і надалі працюватимуть над спільним завданням - виконанням ініціатив Президента України щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин України.