back

Нарада з актуальних питань життєдіяльності району

05 листопада 2013

5 листопада в райдержадміністрації відбулася нарада з питання виконання Указів Президента України, його розпоряджень, постанов Кабінету Міністрів, розпоряджень і доручень голів обласної, районної державних адміністрацій з розв’язання поточних проблем соціально-економічного розвитку району.

Про стан виконання ініціатив Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин доповіли начальник відділу статистики в районі Тамара Апанасенко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Іван Атрощенко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Леонід Багмут.

За даними Всеукраїнського перепису ( 2001 р.) в районі проживає 91% українців, 7% росіян, 2% білорусів та представників інших національностей. В місцях компактного проживання росіян ( смт Добрянка і смт Радуль) максимально враховуються прагнення населення зберегти історико-культурну спадщину, забезпечити задоволення освітніх потреб їхніх дітей, створити умови для духовного розвитку. Так в Добрянській ЗОШ І-ІІІ ст. для 31 учня мова навчання – російська. Жителі Добрянки і Радуля мають тісні зв’язки з релігійними громадами старообрядців в Росії та Білорусі. Проведення багатьох культурно-мистецьких заходів в районі ( відкритого фестивалю традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» в Любечі, днів сіл та селищ та інших) сприяє міжнаціональній єдності громадян різних національностей.

На нараді прозвучали також виступи начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ігоря Гоголя – про стан соціальних виплат жителям району, голови правління ПАТ «Ріпкинське АТП-17444» Сергія Ткаченка – про стан здійснення пасажирських перевезень, ріпкинського селищного голови Сергія Гаруса – про роботу виконавчого комітету Ріпкинської селищної ради по благоустрою селища.

Підсумки наради підвів в.о. голови райдержадміністрації Андрій Булда, який сказав, що Президент України Віктор Янукович виступаючи на засіданні Громадської гуманітарної ради зазначив:"Влада і в подальшому приділятиме значну увагу вирішенню проблемних питань національних менщин в Україні". Районна державна адміністрація в своїй роботі також приділятиме належну увагу розв"язанню питань національних меншин.