back

Ветеранам війни - увага і турбота влади

30 жовтня 2013

На виконання завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни 29 жовтня в залі засідань управління Пенсійного фонду України в районі відбулося засідання за «круглим» столом, в якому взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Герасенко, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павленко, начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Ігор Гоголь, начальник управління Пенсійного фонду України в районі Олександра Чубак, заступник головного лікаря комунального закладу «Ріпкинська районна центральна лікарня» Віра Семендяй, директор територіального центру соціального обслуговування населення Ярослав Павленко, голова районної організації ветеранів України Ірина Вольська-Баскевич та члени президії районної організації ветеранів України Іван Божко, Віра Кобко, Іван Миронець.

У своєму виступі голова райдержадміністрації наголосив на тому, що для районної влади поліпшення рівня соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної, їх медичного та соціального обслуговування залишається пріоритетним і тому сьогодні необхідно вести мову про шляхи покращення соціального захисту та медичного обслуговування ветеранів у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента. Володимир Герасенко підкреслив також пріоритетність співпраці районної влади та ветеранської організації.

Учасники засідання обговорили ряд питань, що стосувалися реалізації Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а саме: про створення належних умов для підтримання здоров'я та активного довголіття ветеранів, організацію соціального та інших видів обслуговування, зміцнення матеріально-технічної бази створених для цієї мети закладів і служб, виконання цільових програм соціального і правового захисту ветеранів війни, надання пільг, переваг та соціальних гарантій у процесі трудової діяльності відповідно до професійної підготовки і з урахуванням стану здоров'я.

Зараз на Ріпкинщині проживає 2316 ветеранів війни, з яких 174 - інваліди війни, 5403 дітей війни. Цього року для надання пільг, у тому числі ветеранам і дітям війни, за рахунок державних коштів у бюджеті району передбачено майже 6 млн. грн. Також за рахунок коштів державного бюджету 2221 ветеран війни до 5 травня цього року своєчасно отримав одноразову грошову допомогу на загальну суму 951,7 тис. грн.