back

Урочисте відкриття районного Центру надання адміністративних послуг

11 жовтня 2013

11 жовтня відбулося урочисте відкриття районного центру надання адміністративних послуг за участі голови райдержадміністрації Володимира Герасенка, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Мохнача, заступника голови районної ради Юрія Лемешка та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Павленко.

У вітальному слові Сергій Вікторович сказав, що відповідно до вимог Закону України «Про адміністративні послуги», Національного плану дій на 2013 рік, на виконання Указу Президента України, низки його доручень щодо поліпшення стану реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» в Україні до 1 листопада цього року буде створена мережа центрів надання адміністративних послуг. Це планується зробити з метою покращення умов обслуговування населення, якісного надання послуг, спрощення процедури отримання документів громадянами. Згідно графіку відповідна робота виконана і в Ріпкинському районі.

«Відкриття нашого районного Центру надання адміністративних послуг — це ще один важливий крок щодо реалізації на Ріпкинщині державної політики у сфері розвитку бізнесу, вдосконалення системи дозвільних процедур, адже впорядкування системи надання адміністративних послуг є одним з основних завдань, поставлених Президентом України Віктором Януковичем щодо дерегуляції, розвитку підприємництва, протидії корупції в дозвільній системі», - зазначив голова райдержадміністрації Володимир Герасенко.

Він підкреслив, що центр дасть можливість підвищити рівень якості відносин приватних підприємців із владою, що має позитивно вплинути на інвестиційний клімат району. Кожен відвідувач зможе отримати кваліфіковану допомогу — інформаційну, консультаційну, практичну — щодо послуг, які будуть у ньому надаватися за принципом «єдиного вікна».

Голова райдержадміністрації також висловив сподівання, що районний Центр надання адміністративних послуг працюватиме стабільно і злагоджено. Він побажав керівнику центру Світлані Крюковій і працівнику центру Світлані Богдановій взаєморозуміння з відвідувачами, толерантності, успіхів в роботі.

Центром надання адміністративних послуг Ріпкинської райдержадміністрації надаватимуться наступні послуги:

- надання висновку про можливість бути усиновлювачами та надання направлення для встановлення контакту з дитиною, про вирішення суперечки між батьками щодо участі у вихованні дитини одного з батьків, що проживає окремо від дитини (розпорядження про встановлення часу та місця зустрічі з дитиною);

- видача батькам дозволів, які підлягають державній реєстрації, відмови від належних дитині майнових прав, здійснення поділу, обміну, відчуження житла, зобов’язань від імені дитини щодо поруки.

- видача рішень про розв’язання спору між батьками щодо зміни прізвища дитини, щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї;

- видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

- надання вихідних даних для проектування об’єктів містобудування;

- видача будівельного паспорту забудови земельної ділянки;

- видача посвідчень «Інвалід війни», «Член сім’ї загиблого», «Учасник війни», «Жертва нацистських переслідувань», «Ветеран праці»;

- видача витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Цей перелік послуг планується в подальшому розширити.

Центр надання адміністративних послуг знаходиться на першому поверсі райдержадміністрації.

Графік роботи центру: понеділок, середа, п’ятниця – з 8.00 до 17.00, вівторок, четвер – з 13.00 до 20.00, субота – з 8.00 до 13.00.

Телефон: 2-12-03