back

Вирішення проблемних питань територіальних громад - пріоритет для влади

08 жовтня 2013

Одним з головних питань, які розглядалися 8 жовтня на нараді голови райдержадміністрації Володимира Герасенка з його заступниками, керівниками підрозділів, управлінь та відділів райдержадміністрації з питання виконання Указів Президента України, його розпоряджень, постанов Кабінету Міністрів, розпоряджень і доручень голів обласної, районної державних адміністрацій з розв’язання поточних проблем соціально-економічного розвитку району було питання реалізації в районі завдань, доручень Президента України щодо створення належних умов життя для мешканців сільських населених пунктів шляхом залучення аграрного бізнесу для вирішення проблемних питань територіальних громад.

Про це йшлося у виступі начальника відділу розвитку агропромислового виробництва управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петра Солов’я. На даний час триває робота з укладення соціальних угод з сільгоспвиробниками. Як зазначив голова райдержадміністрації Володимир Герасенко, в результаті виконання цих домовленостей соціальна сфера села отримає відчутну фінансову підтримку для вирішення багатьох проблем.

На нараді також розглянуто ряд актуальних питань. Про стан виконання доходної частини районного бюджету повідомила начальник фінансового управління районної державної адміністрації Ірина Мельниченко. Про стан казначейського обслуговування державного та місцевого бюджетів району йшла мова у виступі начальника управління державної казначейської служби України в районі Лідії Драгун. Про стан харчування дітей в загальноосвітніх школах району розповів начальник відділу освіти районної державної адміністрації Леонід Багмут. Про хід пуску тепла до об’єктів соціальної сфери в районі проінформував провідний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури районної державної адміністрації Олександр Дзядзя. Про надзвичайні ситуації та події, які виникли на території району, і підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років доповів начальник Ріпкинського РВ УДСНС України Ігор Афанас’єв. Інформація працівника філії «Ріпкирайавтодор» ДП «Чернігівоблавтодор» Валерія Биховця стосувалася підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. Про передплату періодичних видань на 2014 рік розповіла в.о. начальника ЦОС № 1 Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Тамара Лопата.

На завершення наради прозвучало звернення депутата районної ради Валентина Павлова щодо збору коштів багатодітній родині Шопіних з Добрянки, в яких нещодавно дощенту згорів будинок. Керівник району та учасник наради підтримали цю пропозицію.