back

Відвідування інвалідів Великої Вітчизняної війни

02 жовтня 2013

В районі ведеться системна робота із забезпечення соціального захисту населення як одного з напрямів реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Особлива увага надається створенню належних умов життя ветеранів війни, інвалідів.

Вчора голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко, помічник народного депутата України Михайла Чечетова Наталія Катеринич, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павленко, голова районної ради Віктор Бугай, пушкарівський сільський голова та малолиственський сільський голова відвідали ветеранів Мандрико Івана Пантелійовича в с. Пушкарі та Заровну Ніну Андріївну в с. Малий Листвен, привітали їх з Днем ветерана та Міжнародним днем людей похилого віку.

Іван Пантелійович – інвалід І групи Великої Вітчизняної війни, нагороджений двома медалями «За отвагу», орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медалями. На фронті – з жовтня 1943 року по квітень 1945, коли був поранений. Все життя сумлінно працював в місцевому колгоспі. Після смерті дружини, з якою прожили в шлюбі 63 роки і виростили трьох дітей, проживає з родині дочки.

Ніна Андріївна – інвалід ІІ групи Великої Вітчизняної війни, яка з серпня 1943 року пройшла фронтовими шляхами з військовою частиною польового евакуаційного пункту від Білорусі до Німеччини, де поставила автограф на Берлінському рейхстазі. Нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня, орденом Вітчизняної війни, медалями «За победу над Германией в Великой Отечественной войне 1041-1945 гг», «За взятие Берлина», другими медалями. Все життя працювала колгоспницею, виростила трьох дітей. Нині проживає в родині доньки.

Учасники зустрічей висловили вдячність ветеранам за їхній досвід, знання, вміння, мудрість, наполегливу працю, мужність, героїзм і відвагу, підкресливши, що сьогодні бути послідовниками ветеранів – велика честь та відповідальність. Тому влада працює над тим, щоб ветерани завжди відчували себе захищеними і потрібними.