back

Про співпрацю Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді з відділами прикордонної служби "Задеріївка" та "Добрянка"

30 вересня 2013

На виконання доручення Президента України “Про здійснення невідкладних заходів щодо забезпечення ефективного захисту конституційних прав громадян та інтересів держави” відділами прикордонної служби “Задеріївка” та «Добрянка» Чернігівського прикордонного загону було налагоджено тісну співпрацю з Ріпкинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо конструктивної роботи з персоналом органу охорони кордону.

Задля вирішення актуальних проблем охоронців рубежу та подолання впливу на військовослужбовців та членів їхніх сімей різного роду несприятливих чинників, фахівцями із соціальної роботи Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Скоробагатою К.С. та Бицько С.І. з особовим складом відділів прикордонної служби «Задеріївка» та «Добрянка» проводяться бесіди та інформаційно-просвітницькі заходи, під час заходів розповсюджуються інформаційно-просвітницькі матеріали щодо правової освіти молоді.

Окрім того, у відділах прикордонної служби “Задеріївка” та «Добрянка» були проведені інформаційно-просвітницькі заходи на тему: “Формування навиків конструктивного спілкування, недопущення та подолання конфліктів у діяльності персоналу відділу прикордонної служби”. Під час цих заходів було наголошено на важливості толерантного спілкування з громадянами в пунктах пропуску, запобігання виникненню конфліктів, відпрацьовано навики використання й розуміння невербальних способів спілкування, наголошено на важливості зорового контакту зі співрозмовниками.

Також особовий склад відділів прикордонних служб «Задеріївка» та «Добрянка» був ознайомлений з переліком соціальних послуг, які надаються Ріпкинським районним центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проінформовані про сімейні форми виховання дітей.

Слід зазначити, що такі заходи позитивно позначаються на якості виконання службових обов’язків прикордонниками. Повсякденним проявом у міжособистісних стосунках стають такі риси, як толерантність, взаєморозуміння, згуртованість, підтримка. Взаємини в колективі стають більш гармонійними, а отже кількість конфліктних проявів значно зменшується, що говорить про підвищення стресостійкості персоналу.


Директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Сидоренко

Фахівець із соціальної роботи Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Катерина Скоробагата