back

Розвиток дошкільної освіти - пріоритет для влади

26 вересня 2013

Одним з важливих напрямків реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича є ті, що стосуються всебічного розвитку кожної дитини. Цей процес має починатися з дошкільного віку. Головний його елемент – дитячі садки. Розвиток дошкільної освіти сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю.

25 вересня цього року заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павленко, начальник відділу освіти Леонід Багмут, методист райметодкабінету відділу освіти Ірина Родинченко побували в дошкільному навчальному закладі «Веселка» ( смт Ріпки), де зустрілися із завідувачами дитячих навчальних закладів району з питань підготовки до роботи в новому навчальному році.

Перед початком зустрічі разом із завідуючою днз «Веселка» Оксаною Мариненко вони оглянули всі приміщення, поспілкувалися з педагогами, дітьми та обслуговуючим персоналом. Цього дня були підведені підсумки огляду всіх дошкільних навчальних закладів району, в яких брали участь працівники відділу освіти, керівники цих закладів.

Відбулася предметна розмова про шляхи вирішення проблем та змістовний обмін досвідом. Учасники зустрічі визначили пріоритети подальшої роботи в контексті виконання соціальних ініціатив Глави держави, програми «Українське дошкілля».

На сьогодні всі 8 дошкільних навчальних закладів району, де виховуються і навчаються 459 дітей в 22-х групах, готові до роботи в новому навчальному році, до роботи в осінньо-зимовий період.