back

Президент України:"Упродовж останніх трьох років спостерігається позитивна динаміка при вирішенні актуальної проблеми забезпечення доступності дошкільної освіти"

25 вересня 2013

Глава держави зазначив, що зростає кількість дитячих садків – з 2010 р. їх мережа збільшилася на 768 одиниць. На кінець 2012 року в Україні налічувалося 16396 дошкільних навчальних закладів різних типів, що на 318 закладів (1,9%) більше, порівняно з попереднім роком. Кількість місць збільшилася на 32524 (2,7%) і становила 1203918 одиниць.

Спостерігається збільшення чисельності дітей у дошкільних навчальних закладах з 1354,4 тис. осіб у 2011 році до 1428,4 тис. осіб (на 5,2%) у 2012 році. Цей процес відбувається переважно за рахунок відновлення діяльності тимчасово не функціонуючих дошкільних закладів та повернення системі освіти приміщень дитячих садків, що здаються в оренду або по-іншому використовуються не за цільовим призначенням.

Актуальним завданням є повернення для використання за призначенням ще понад 800 приміщень дитячих садків для належного забезпечення навчально-виховного процесу. Також необхідно активізувати роботу з будівництва нових сучасних дитячих садків, які більшою мірою відповідатимуть вимогам до дошкільних закладів ХХІ ст. і задовольнятимуть потреби наймолодших громадян України та їхніх батьків.

Завдяки розширенню мережі дошкільних закладів удалося домогтися певного поліпшення становища із рівнем забезпеченості дітей дошкільного віку місцями у дитячих садках, дефіцит яких, особливо у великих містах, створює передумови для корупції та зловживань і викликає закономірне невдоволення з боку батьків.


(Зі Щорічного Послання Президента України до Верховної Ради)
Джерело: офіційний сайт Президента України, http://www.president.gov.ua