back

Увага - людям похилого віку

24 вересня 2013

«Ми також повинні робити все, щоб люди похилого віку, які все життя працювали в різних галузях, на виробництві, в селі, щоб вони постійно бачили, що держава про них піклується», - сказав Віктор Янукович. Для забезпечення реалізації соціальних ініціатив Президента України та, зокрема, завдання щодо забезпечення якісних умов життя населення в районі діє Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

В рамках завдань поставлених Президентом та на передодні 70-ї річниці звільнення Ріпкинського району від фашистських загарбників Олешнянською сільською радою спільно з управлінням соціального захисту населення та Територіальним центром було відвідано ветеранів Великої вітчизняної війни, які проживають на території Олешнянської сільської ради. Представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади відвідали та вручили квіти та подарунки інваліду війни Бібік І.І., учасникам бойових дій: Жуковій М.С., Кобзар Н.П., Вертійко В.Ф..

На обслуговуванні відділення соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування перебуває 680 самотніх непрацездатних громадян похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. Підопічним надаються 39 видів соціальних послуг: приготування (допомога в приготуванні) їжі вдома, придбання та доставка товарів, доставка книг, газет, журналів, медикаментів виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у закладах охорони здоров'я, організація консультацій лікарів, допомога у прибиранні приміщення, пранні білизни, дотриманні особистої гігієни, виконанні різних видів дрібних ремонтних робіт у приміщенні, ремонт одягу та взуття, забезпечення паливом, оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, читання преси, допомога в обробітку присадибних ділянок, сприяння у забезпеченні необхідними технічними та іншими засобами реабілітації. Крім того, відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надається мешканцям району 5 видів послуг: перукаря, ремонт та пошив одягу, ремонт взуття, розпилювання та рубання дров, ремонт господарських приміщень. З початку року працівниками відділення надано 1703 безкоштовні послуги та 3888 платних послуг за пільговими цінами.

На базі Любецької районної лікарні функціонує стаціонарне відділення територіального центру, де перебуває 20 самотніх непрацездатних громадянина, які забезпечені продуктами харчування, одягом та взуттям та необхідними соціальними та медичними послугами.