back

Урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Ріпкинщини та Чернігівщини від фашистських загарбників, Дня партизанської слави та 90-річчя утворення району

23 вересня 2013

21 вересня в райцентрі відбулися святкові заходи з нагоди 70 річниці визволення Ріпкинського району та Чернігівської області від фашистських загарбників, Дня партизанської слави та 90-річчя утворення району. Урочиста хода пройшла від площі до Парку Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Подвигу народу жити у віках».

На мітингу виступили голова райдержадміністрацї Володимир Герасенко, начальник управління охорони здоров’я облдержадіміністрації Галина Василькова, помічник-консультант народного депутата України Владислава Атрошенка Борис Мелашенко, замглайський селищний голова, колишній воїн-афганець Олександр Красківський, голова районної ветеранської організації Ірина Вольська-Баскевич, вихованці Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацької творчості.

Керівництво району, почесні гості та учні поклали квіти до могили воїнів-визволителів, обеліску Слави та пам’ятника загиблим воїнам-афганцям.

В парку відпочинку відбувся театралізований парад. Голова райдержадміністрації Володимир Герасенко вітальним словом відкрив районний ярмарок «Свято врожаю». Народний депутат України Владислав Атрошенко поздоровив усіх зі знаменними датами, вручив премії переможцям конкурсу на кращу садибу в Ріпках.

Відбувся святковий гала-концерт за участю колективів художньої самодіяльності району, м.Славутича, м.Лоєва (Республіка Білорусь), презентація територіальних громад району, розіграш святкової лотереї, народні гуляння, спортивні змагання з футболу на стадіоні. Цього дня працювали святкова торгівля, районний народний історико-краєзнавчий музей та дитячі атракціони.