back

До відома страхувальників

18 вересня 2013

З метою недопущення безпідставної заборгованості за Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та з метою своєчасного отримання доходів громадянами, заяви- розрахунки на отримання фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам страхувальники повинні подавати своєчасно, одразу після отримання листка непрацездатності.

Для цього страхувальникам необхідно провести роз’яснювальну роботу серед застрахованих осіб, щодо подання ними листків непрацездатності в трьох денний термін з дня відновлення працездатності чи початку відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

Нагадуємо, що після надходження коштів від Фонду страхувальник зобов’язаний здійснити виплату матеріального забезпечення у найближчий строк, установлений для виплати заробітної плати, якщо лікарняний за період строк оплати якого ще не настав. Якщо ж лікарняний за період, оплата за який вже пройшла, в такому разі кошти повинні бути виплачені застрахованій особі одразу після їх надходження від Фонду.


Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція
фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності