back

Сімнадцята сесія районної ради шостого скликання

17 вересня 2013

17 вересня голова райдержадміністрації Володимир Герасенко, його заступники та керівник апарату райдержадміністрації взяли участь в пленарному засіданні сімнадцятої сесії районної ради шостого скликання. На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення якісних умов життя населення незалежно від місця проживання на сесії було прийнято районну Програму «Поводження з твердими побутовими відходами на період 2013-2018 роки». Черговим кроком реформування медичної галузі району на сесії було прийняття рішення про реорганізацію структурних підрозділів КЗ «Ріпкинська ЦРЛ», Любецької районної лікарні та створення структурних підрозділів КЗ Ріпкинської районної ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги Ріпкинського району».

Також депутати прийняли звернення до міністра соціальної політики України Наталії Королевської про необхідність підняти клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо додаткового виділення коштів району на 2014 рік за бюджетною програмою «Пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та для забезпечення виконання рішень судів стосовно виплат чорнобильцям.

На сесії було розглянуто питання про виконання районного бюджету за І півріччя 2013 року та внесення змін до нього, прийнято цільову Програму розвитку водного господарства Ріпкинського району на період до 2021 року та районну Програму поводження з твердими побутовими відходами на період 2013-2018 років, внесено зміни до районних програм та статутів комунальних закладів районної ради та ін. Для прийняття районної Програми створення добровільних пожежних дружин у 2013-2018 роках не вистачило кількох голосів. Депутати не дали погодження меж зон санітарної охорони водозабірних споруд м. Славутич на території Ріпкинського району через відсутність частини документації.