back

Семінар-нарада з сільськими, селищними головами

11 вересня 2013

Стан популяризації здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом в районі (на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України») – такою була тема виступу директора Ріпкинської дитячо-юнацької спортивної школи Юрія Гладкого на семінарі-нараді з сільськими та селищними головами, проведеного 11 вересня ц.р. в райдержадміністрації.

Всі питання, винесені на розгляд керівників територіальних громад, актуальні, адже стосуються комплексу реформ в Україні, багатьох аспектів життєдіяльності сільських та селищних рад.

З проектом Концепції реформування місцевого самоврядування (на виконання рішень Ради регіонів під головуванням Президента України 21 березня 2013 року) учасників заходу ознайомила керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Павленко. Також вона доповіла про роботу виконавчих комітетів сільських, селищних рад щодо підготовки територій до зими, про стан протидії правопорушенням на державному кордоні України та відповідну роз’яснювальну роботу серед жителів прикордонних територій.

Про відзначення 70-ї річниці визволення Ріпкинщини від фашистських загарбників та 90-ї річниці утворення Ріпкинського району інформував заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда.

Заступник голови, начальник управління АПР районної державної адміністрації Ірина Труба розповіла про організацію Дня довкілля 14 вересня 2013 року.

З порядком визнання спадщини «відумерлою» ознайомив учасників семінару Сергій Остапенко - спеціаліст І категорії відділу юридично-кадрового забезпечення та договірної роботи апарату районної державної адміністрації.

Про недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Ріпкинського району проінформував Дадаш Дадашев – начальник управління ветеринарної медицини в районі.

Підсумки семінару підвів голова райдержадміністрації Володимир Герасенко.