back

Директор ТОВ "Папернянський кар"єр скляних пісків" Андрій Кушик:Українські підприємства досягають бажаних результатів

04 вересня 2013

«Українська економіка встояла під тиском світової кризи», - наголосив Президент України Віктор Янукович 29 серпня 2013 року під час інтерв’ю провідним українським каналам. І хоча погіршення кон’юнктури на світових товарних ринках пригальмовує українське промислове виробництво, підприємства досягають бажаних результатів, розширюючи ринки збуту. Свідченням цього є діяльність підприємства ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків», яке я очолюю з 2001 року, та про яке я хочу розповісти сьогодні.

ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» - провідне підприємство району, яке працює стабільно із року в рік нарощує виробничі потужності, постачає свою продукцію згідно договорів своєчасно і високої якості замовникам.

Виробництво промислової продукції за І півріччя поточного року склало в вартісному виразі ( у порівняних цінах на 01.01.2013 р.) 39157,4 тис. грн. ( на 4 % більше до даного показника на І півріччя 2012 року, та на 7 % більше – до запланованого на початку року).

І півріччя реалізували продукції 183,0 тис.т. на 39136,6 тис. грн. ( без ПДВ), що більше на 3 % в натуральному виразі та на 6 % в вартісному виразі порівняно з відповідним періодом минулого року.

Станом на 30 червня цього року на підприємстві працювало 156 штатних працівників, що на 2 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за перше півріччя склала 3163,04 грн., це на 17 % більше до даного показника за відповідний період минулого року. Заробітна плата виплачується згідно чинного законодавства України, два рази на місяць, у повному обсязі.

Якщо ж врахувати всі досягнення колективу, його технічну оснащеність, то без перебільшення можна сказати ( а так воно є і насправді), що ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків» - одне з провідних підприємств України з видобутку кварцових пісків для виробництва скла. Добувати високоякісні піски з родовища біля села Паперня Чернігівської області розпочали ще у 1714 році. У радянський час родовище розроблялося для потреб Гомельського заводу скляних пісків. У 90- ті роки виробництво практично припинилося. Проте у 1998 році зі створенням ТОВ «Папернянський кар’єр скляних пісків», почався новий етап у роботі підприємства.

У 2007 році стратегічним партнером товариства стала компанія «Каолін» АД» (Болгарія). Із приходом нового учасника був розпочатий інвестиційний проект – будівництво сучасної збагачувальної фабрики, який тривав три роки. 21 грудня 2009 року було введено в експлуатацію фабрику зі збагачення піску кварцового, обладнану сучасним технологічним устаткуванням провідних європейських фірм. Продуктивність цеху – 700 тис. тонн збагачених пісків на рік, кошторисна вартість проекту становила близько 15 млн. дол. США.

Із відкриттям фабрики Папернянський кар’єр суттєво розширив лінійку марок піску, що випускаються: від ПК-050-3 до ПК-015-3, що дозволило наростити часку продукції на ринку України до 30% та значно розширити закордонні ринки збуту продукції підприємства.

Під час свого виступу 29 серпня цього року Президент України зазначив, - «Співпраця з Євросоюзом нам необхідна в першу чергу як стимул для внутрішньої модернізації, впровадження нових технологій та стандартів».

З цього приводу хочу зауважити, що вся продукція підприємства, що виробляється сертифікована та відповідає нормам ДСТУ Б В. 2.7-131:2007. На підприємстві створена сучасна лабораторія, яка забезпечена всім необхідним обладнанням для проведення ретельного контролю. Систему управління якістю сертифіковано відповідно до міжнародного стандарту ISO 9001-2009.

Підприємство постачає продукцію на склозаводи України, Росії, Білорусі, Молдови, Болгарії і продовжує розширювати коло клієнтів, Відвантаження продукції відбувається автотранспортом, залізничним та водним транспортом. Замовники підприємства – потужні виробники склотари та скловиробів.

На Папернянському кар’єрі за власні кошти активно проводиться підготовка молодих кадрів та навчання персоналу.

Підприємство постійно проводить екологічний моніторинг своєї роботи за участю Українського науково-виробничого центру геохімічних досліджень Міністерства екології та природних ресурсів України.

Товариство має нагороди: диплом та срібна медаль «Геологічна служба та надрокористування в Україні», диплом «За впровадження екологічно безпечних, енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій».

Чернігівська обласна державна адміністрації високо оцінила роботу підприємства на нагородила грамотами в номінаціях «Кращий платник податків», «Кращий роботодавець області», «За кращу організацію виробництва в області».

Також підприємство бере активну участь у розвитку району та сіл, допомагає релігійним, медичним та шкільним закладам, знедоленим людям, за що було нагороджено дипломом обласної акції «Благодійник року – 2008», грамотою «За плідну співпрацю та активну участь у громадському житті сільської ради», почесною грамотою «За активну участь у житті сільської ради».