back

Сімейний затишок - дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

03 вересня 2013

На виконання завдання, визначеного соціальними ініціативами Президента України «Сімейний затишок – дітям-сиротам та дітям, які залишилися без батьківського піклування» Ріпкинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжується підбір кандидатів на створення прийомної сім’ї.

Прийомна сім’я – це сім’я, або особа, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей.

За результатами І півріччя поточного року в Чернігівській області отримали статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 154 дитини. Переважну більшість із цих дітей влаштовано у сім’ї громадян.

Всього в області впродовж І півріччя поточного року до сімейних форм виховання влаштовано 164 дитини ( 21 – усиновлено, 102 – під опіку, піклування, 30 – у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, 14 – тимчасово у сім’ї родичів.

Як позитив слід відзначити, що за результатами І півріччя 2013 року жодної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, не було влаштовано до інтернатних установ.

Зберігається тенденція перевищення кількості дітей, усиновлених українцями в порівнянні з іноземцями, зокрема, за результатами І півріччя поточного року нашими співвітчизниками в області усиновлено 16 дітей, а іноземцями – 5 осіб.

Станом на 1 липня 2013 року під опікою, піклуванням перебувало 1604 дитини.

З кожним роком розширюється мережа прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Станом на 01 липня поточного року в області функціонувало 11 дитячих будинків сімейного типу та 197 прийомних сімей, в яких знайшла родине тепло 381 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, ( в ДБСТ виховується 70 вихованців, в прийомних сім’ях – 311 прийомних дітей).

На даний час в районі функціонує 8 прийомних сімей, в яких виховується 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якиму виховується 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо ви бажаєте допомогти дитині-сироті чи дитині, позбавленій батьківського піклування відчути тепло сімейного затишку, оточити її любов’ю та піклуванням, з питань створення прийомної сім’ї звертайтесь до Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Святомиколаївська, 156-А, смт. Ріпки, тел. 2-13-31.


Директор Ріпкинського районного
центру соціальних служб для сім’ї,
дітей та молоді
Леся Сидоренко