back

Про санаторно-курортне лікування та новорічні подарунки

02 вересня 2013

Відповідно до ст.47 Закону України «Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» застраховані особи та члени її сім»ї мають право на отримання санаторно-курортного лікування, оздоровлення в спеціалізованих оздоровчих закладах.

Рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства, установи та організації в період відпустки, на підставі заяви та медичної довідки форма 070/о.

Часткова оплата за путівку в двомісний номер для застрахованої особи становить 20 відсотків її вартості, для лікування дитини в супроводі дорослого – 10 відсотків.

Відповідно до п.4.11. Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування може прийматися рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей, що працює ( дружина або чоловік, які перебувають у шлюбі), у тому числі на іншому підприємстві, або її дитини віком від 4 до 18 років, або члена сім»ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання (училище, технікум, інститут, університет), а також для двох застрахованих осіб, що працюють на одному підприємстві, за умови попереднього письмового погодження з адміністрацією санаторно-курортного закладу і терміну лікування кожної особи не менше 12 діб.

Фізичній осбі – суб»єкту підприємницької діяльності, застрахованій на добровільних засадах, путівка видається за місцем обліку згідно з наказом директора виконавчої дирекції за накладною, за наявності особистої заяви, медичної довідки та документа, що засвідчує фізичну особу.

Протягом календарного року може бути виділена лише одна путівка для санаторно-курортного лікування з урахуванням путівки отриманої до санаторію- профілакторію.

Відповідно до п. 4.12 Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування путівки до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видаються безкоштовно лікувальним закладом застрахованій особі, дитині або двом дітям у супроводі одного із застрахованих батьків, згідно з висновком відбіркової комісії лікувального закладу, у якому хворий перебуває на лікуванні. Термін реабілітаційного лікування 24 дні.

Направлення застрахованої особи на долікування в реабілітаційні відділення, проводиться безпосередньо із стаціонарних відділень. На період долікування лікувальним закладом видається листок непрацездатності.

В четвертому кварталі 2013 року є можливість, як найбільше оздоровити застрахованих осіб в санаторно-курортних закладах, за поданими заявками на отримання путівки.

Рішення про виділення Новорічних подарунків приймається комісією із соціального страхування підприємства, установи та організації на підставі списку дітей працюючих осіб.

Видача новорічних подарунків здійснюється на підставі довірності за накладною та відповідно до поданої заявки страхувальника щодо виділення новорічних подарунків для дітей застрахованих осіб.

Для страхувальників, які не подали заявку про виділення новорічних подарунків, терміново подати її до спеціаліста в Ріпкинському районі Чернігівської міжрайонної виконавчої дирекції.


Чернігівська міжрайонна виконавча дирекція
фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності