back

Перебування голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка в районі

21 серпня 2013

20 серпня 2013 року в районі перебував голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко. Разом з заступником Віктором Геращенком, в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрієм Музикою, начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолієм Заліським, головою правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Іваном Лустою, та головами районної державної адміністрації Володимиром Герасенком, районної ради Віктором Бугаєм очільник області відвідав котельню ПАТ «Облтеплокомуненерго, яка обслуговує Ріпкинську гімназію та ДНЗ «Колосок», де ознайомився з успішним досвідом впровадження новітніх технологій енергозбереження.

Впровадження новітньої технології енергозбереження дало можливість, тільки в 2012 році зекономити біля 2000 м. куб. природного газу. Встановлений новий сучасний котел окупиться всього за 4 роки, економічний ефект складе біля 400 тис. грн.

Голова облдержадміністрації побував в ДНЗ «Колосок» (завідувач Олена Кривопуск), який експлуатується з 1981 року та відвідав навчальні групи, кімнати відпочинку дітей, а також приміщення, яке підготовлено до капітального ремонту, по закінченню робіт якого з’явиться можливість відкриття додаткової групи для 25 малюків. За результатами відвідування були дані доручення щодо фінансового забезпечення піднятих питань - ремонту приміщення, водовідвідної системи та заміни вікон.

Керівник області Володимир Хоменко відвідав Ріпкинську гімназію, де ознайомився зі станом підготовки закладу до нового навчального року, а також побував в приміщенні обласного Центру педагогічної спадщини Софії Русової, що діє на базі гімназії, де були представлені історично-значущі документи та матеріали про життя та діяльності відомої просвітительки Софії Русової. Директор гімназії Наталія Корж надала інформацію щодо введеного в експлуатацію вузла обліку використання тепла, який було встановлено в гімназії, тільки за 2012 рік економічний ефект від цього приладу склав 72 тис. грн.

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко також побував в Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. (директор Сергій Лебедко)., яка повністю підготовлена до нового навчального року, він ознайомився з всіма нововведеннями та досягненнями цього учбового закладу. Очільник області, відвідавши приміщення їдальні дав відповідні доручення з проведення заміни вікон, встановлення сучасної системи вентиляції. Приємно було відзначити, що в цьому навчальному закладі приділяється належна увага трудовому навчанню, де учні разом зі своїми викладачами на уроках виготовляють сучасні шкільні парти та необхідні меблі для потреб школи.

На завершення робочої поїздки Володимир Хоменко поспілкувався з головою районної державної адміністрації Володимиром Герасенком щодо стану підготовки закладів освіти району до нового навчального року та їх роботи в осінньо-зимовий період.

На всі порушені питання, особливо щодо фінансування забезпечення життєдіяльності району, представниками влади були надані чіткі і обґрунтовані відповіді.