back

Добро у серці відгукнеться

16 серпня 2013

У хліборобів вистачає клопотів кожен день у всі пори року. Ось і зараз сільськогосподарські підприємства завершили обмолот ранніх зернових, заготовляють корми, готують техніку до збирання пізніх культур, закладають міцну основу для майбутнього врожаю. Та ні на хвилину не забувають про потреби громад, на території яких вони працюють, всіляко сприяють розвитку соціальної сфери. За прикладами далеко ходити не треба, вони – на кожному кроці.

З вдячністю згадують люди добрі справи, які робить для них ТОВ «Дружба» та СФГ «Крокус». «Допомагаємо всім, хто цього потребує, хто звертається до нас, - говорить директор Оксана Георгіївна Герасенко. – Зокрема, вже стала доброю традицією наша участь у святкуванні Нового року та Дня села у Вишневому, Буянках, Новоукраїнському, Вербичах, Сибережі. Сприяємо у вирішенні організаційних питань з підготовки свята, надаємо вагомі призи для переможців різних конкурсів: жито, пшеницю, овес і навіть маленьких поросяток – в домашньому господарстві все знадобиться.

Предмет нашої постійної турботи – це школи та дитячі дошкільні заклади. Так, в ході підготовки до нового навчального року надали пиломатеріал для ремонту даху у Гучинській школі, а для Вербицької - посприяли у ремонті шкільного автобуса та забезпечили будівельними матеріалами на ремонт котельні: шифером, руберойдом, цементом. Для потреб дитячого садочка у Вишневому придбали необхідний посуд. Допомогли і Замглайській селищній раді з ремонтом одного з комунальних закладів. Коли робиш добро людям, сам духовно збагачуєшся. Таке життєве кредо і в багатьох інших керівників сільгосппідприємств.

Зокрема, директор ТОВ «Україна», депутат районної ради Микола Максименко за рахунок господарства утримує вже багато років поспіль водогін та водопровідну мережу, якою користуються мешканці села, систематично допомагає школі.

Тісно співпрацює з Тарасо-Шевченківською сільською радою, школою директор ТОВ ім. Шевченка Віктор Неділя.

ТОВ «Маяк», яке очолює Сергій Ольховик, лише в цьому році надало допомогу на 14 тис.грн сільським радам: Красківській, Смолигівській, Голубицькій, Даницькій та Ріпкинській селищній раді. Вирішується питання придбання опалювального котла для одного з навчальних закладів району.

Директор СТОВ «Придніпров’є», депутат районної ради Сергій Кульчіцький постійно надає допомогу Малинівській сільській раді в розчистці снігу.

Фізична особа – підприємець Микола Пащенок опікується вихованцями Замглайського АПТУ, забезпечує їх картоплею, овочами, допоміг відремонтувати трактор, який використовується в навчальному процесі. За це йому щиро дякують і учні, і директор училища Алла Кострикова.

Ми живемо на одній землі, яка годує всю державу. І турбота про добробут сільських мешканців, майбутнє села – це реальне втілення в життя соціальних ініціатив Президента України.

Інформація підготовлена за наслідками інтерв"ю спеціалістів відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації з Іриною Трубою, заступником голови районної державної адміністрації, начальником управління агропромислового розвитку