back

Зустріч голови райдержадміністрації з директором ДПТНЗ "Замглайське АПТУ"

09 серпня 2013

8 серпня голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко провів зустріч з директором державного професійно-технічного навчального закладу «Замглайське аграрне професійно-технічне училище» Аллою Костриковою, на якій обговорено питання щодо наповнення навчального закладу учнями на новий 2013-2014 навчальний рік, створення умов навчання та проживання 13 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчальний заклад практично готовий до нового навчального року, проведено ремонти аудиторій, часково відремонтований спальний корпус. Училище проводить навчання за наступними спеціальностями:
- на базі базової загальної середньої освіти: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва ( категорії «А», «В», «С»), слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів ( категорія «С» ), кухар, кондитер. Термін навчання – 3 роки.
- На базі повної загальної середньої освіти: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва ( категорія «А»), водій автотранспортних засобів ( категорія «С»). Термін навчання – 1 рік.
Держзамовлення на 2013-2014 навчальний рік – 78 чоловік.

Навчання безкоштовне, всі учні отримують стипендію в розмірі 275 грн, а учні з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, - 850. Всі учні забезпечуються безкоштовними місцями в гуртожитку, в якому створені умови для навчання і відпочинку, кімнати на 3-4 чоловіки, є кімната для приготування їжі, гаряча і холодна вода, пральня, душова кімната, туалети на поверсі. Є бібліотека, Інтернет, працюють гуртки. Всі учні забезпечуються щоденним одноразовим гарячим харчуванням.

В училищі здійснюється курсова підготовка на платній основі за професією «Водій автотранспортних засобів категорії «В», термін навчання 3 місяці.