back

Семінар-нарада з сільськими та селищними головами

06 серпня 2013

5 серпня голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко провів семінар-нараду, де були розглянуті питання:
1. Про підготовку та участь в VI Відкритому фестивалі традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» в Любечі.
2. Про роботу сільських та селищних рад з неблагополучними сім’ями.
3. Про розгляд експертного висновку Національної комісії з радіаційного захисту населення.

Найбільш резонансним було останнє питання, адже цей висновок зачіпає інтереси громадян, що проживають в 69 населених пунктах району, які згідно цього висновку планується виключити із зони радіоактивного забруднення. Постійна комісія районної ради з гуманітарних питань та соціального захисту нещодавно прийняла рішення про необхідність звернутися до обласної ради з проханням не підтримувати рішення про виключення із зони радіоактивного забруднення населених пунктів району та дозволити керівництву району та головному лікарю Ріпкинської ЦРЛ взяти участь в засіданні постійної комісії обласної ради, яке відбудеться 8 серпня 2013 року.

Голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко, підводячи підсумки семінару-наради, наголосив на необхідності докладати спільні зусилля для виконання в районі соціальних ініціатив Президента України та його Указу від 16.12.2011 року № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні». Він підкреслив також, що робота із зверненнями громадян вимагає від кожної посадової особи місцевого самоврядування вміння спілкуватися з людьми, розуміти їх та намагатися допомогти кожній людині, незалежно від характеру звернення.