back

Обговорення будівництва об’їзної дороги біля Ріпок

29 липня 2013

29 липня голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко провів робочу зустріч з проектантом Ольгою Приваловою, що працює над проектом дороги М-01 ( Київ-Чернігів – Нові Яриловичі) на ділянці Чернігів - Нові Яриловичі. Присутні на цій зустрічі заступник голови районної ради Юрій Лемешко, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Мохнач, головний архітектор району Станіслав Римар та секретар Ріпкинської селищної ради Людмила Литвинюк мали змогу взяти участь в обговоренні 2-х проектів об’їзду населеного пункту смт Ріпки.

Це питання набуває актуальності в зв’язку з визначеними пріоритетами діяльності влади, серед яких, як зазначив в червні цього року Президент України Віктор Янукович, відновлення та будівництво регіональних автомобільних доріг в 2014 році.
Глава держави наголосив на необхідності визначення першочерговості робіт у кожному з регіонів, проведенні комплексу підготовчих робіт.

Вивчивши всі питання, пов’язані з майбутнім будівництвом, учасники зустрічі дійшли згоди, що найкращий варіант, який має найменшу вартість і найменше зачіпає соціально-економічні сторони життєдіяльності населення району, це варіант обходу Ріпок зі східної сторони ділянкою дороги протяжністю 10 км з будівництвом мостового переходу в районі діючого залізничного переїзду біля с.Глинянка.

Також було обговорено питання відведення земельної ділянки під кар’єр для забору земельно-піщаної суміші для відсипки нової дороги, після введення якої в експлуатацію покращиться безпека дорожнього руху та екологічна ситуація в райцентрі.