back

Вшанування пам‘яті преподобного Антонія Печерського в Любечі

23 липня 2013

23 липня в Любечі відбулися заходи із вшанування 1030-річчя з дня народження преподобного Антонія Печерського та 1025-річчя хрещення Київської Русі, в яких взяли участь архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський УПЦ МП владика Амвросій, голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко, заступник голови районної ради Юрій Лемешко, представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, священнослужителі, духовенство, члени релігійних громад району, паломники з Чернігова, Києва, делегація на чолі з настоятелем храму ікони Казанської Божої Матері Брагинського району Гомельської області Республіки Білорусь о.Ростиславом.

Символічно, що святкування цих визначних дат відбулося в древньому Любечі, який нині завдяки спільним зусиллям обласної та районної влади, церкви і громадськості відроджується як духовний центр. На виконання Указу Президента України щодо проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі в районі здійснюються заходи із збереження обєктів історико-культурної спадщини, утвердження християнських цінностей та єднання суспільства навколо них.

В Спасо-Преображенському храмі владика Амвросій разом зі священнослужителями відслужив Божественну літургію, очолив хресний хід до ближньої печери прп. Антонія Печерського, де відбувся святковий молебень та освячення води.